Σοκολάτα 100% !!!
Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο soft
75 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη λευκή
1-2 βανίλιες
1 αβγό από το ψυγείο
350 γρ. ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,κακάο,σόδα και αλάτι
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το αβγό και τις βανίλιες.Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά του πρώτου μπολ και ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Τέλος,ρίχνουμε τις ψηφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν με το μείγμα.
Βγάζουμε με κουτάλι περίπου 20 μπισκότα σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με
λαδόκολλα,αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Δεν τα πατάμε.Τα αφήνουμε φουσκωτά,γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν πολύ!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω,
για περίπου 18-20 λεπτά.
Δεν τα βγάζουμε από το ταψί αμέσως,γιατί είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν!
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν
και να στερεοποιηθούν τελείως.
ΣΗΜ:Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη ζύμη στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε φρέσκα
κουλουράκια όποτε θέλουμε!
Στα 18 με 20 λεπτά τα κουλουράκια θα σας φανούν μαλακά,όμως μη συνεχίσετε το
ψήσιμο,δε χρειάζεται,είναι έτοιμα και όσο στέκονται σφίγγουν.
Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
125 γρ. βούτυρο soft
75 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη λευκή
1-2 βανίλιες
1 αβγό από το ψυγείο
350 γρ. ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε σε μπολ αλεύρι,κακάο,σόδα και αλάτι
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το αβγό και τις βανίλιες.Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά του πρώτου μπολ και ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας.
Τέλος,ρίχνουμε τις ψηφίδες και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν με το μείγμα.
Βγάζουμε με κουτάλι περίπου 20 μπισκότα σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί στρωμένο με
λαδόκολλα,αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Δεν τα πατάμε.Τα αφήνουμε φουσκωτά,γιατί κατά το ψήσιμο απλώνουν πολύ!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-κάτω,
για περίπου 18-20 λεπτά.
Δεν τα βγάζουμε από το ταψί αμέσως,γιατί είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν!
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν
και να στερεοποιηθούν τελείως.
ΣΗΜ:Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη ζύμη στην κατάψυξη και να φτιάχνουμε φρέσκα
κουλουράκια όποτε θέλουμε!
Στα 18 με 20 λεπτά τα κουλουράκια θα σας φανούν μαλακά,όμως μη συνεχίσετε το
ψήσιμο,δε χρειάζεται,είναι έτοιμα και όσο στέκονται σφίγγουν.
teleia fenontai apla hthela na se rwthsw aleksandra einai malaka otan krywsoyn as poyme opws ta soft king an ksereis?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτράτο τα συγκεκριμένα δε γίνονται σαν τα soft kings,αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ ότι βγαίνουν πάρα πολύ νόστιμα!Επιβάλλεται να τα δοκιμάσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήfysika kai tha ta dokimasw exeis tpt se soft kings?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτράτο για πιο soft κατάσταση δοκίμασε αυτά:
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/nutella.html
είναι ΤΕΛΕΙΑ επίσης!
Καλό απόγευμα
Αλεξάνδρα
einai h suntagh ths Nigella Lawson thn ekana extes kai einai kataplhktikh...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανα και είναι πολύ νόστιμα. και μαλακά μου βγήκαν.... Λίλα
ΑπάντησηΔιαγραφή