Print Friendly and PDF

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κέικ μόκα με γλάσο

Κέικ με γεύση καφέ;
Αποστολή εξετελέσθη!!!


DSC_0019

Υλικά

150 γρ. ζάχαρη
150 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια αβγά
150 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κ.γ.baking powder ( ή αλεύρι απλό+2 κ.γ. γεμάτα baking powder)
1 κ.σ. ζεστό ή χλιαρό,νερό ή γάλα,ανακατεμένο με
1 ½ με 2 κ.σ. νεσκαφέ (αν θέλουμε ελαφρώς πιο έντονη τη γεύση του καφέ)
μια πρέζα αλάτι

για το γλάσο μόκας
 

110 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. βούτυρο μαλακό
1 ½ κ.σ. νεσκαφέ ανακατεμένο με
1 κ.σ. χλιαρό νερό


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και το αλάτι.

DSC_0035

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC_0034

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και μαζί με κάθε αβγό προσθέτουμε και
μια κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι.
Χτυπάμε καλά μετά από κάθε προσθήκη.

DSC_0037

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι,το αλάτι,χτυπάμε για λίγο να ενωθούν
και ρίχνουμε το μείγμα με το νες με το νερό ή το γάλα.
Ξαναχτυπάμε για λίγο.

DSC_0038

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διαστάσεις 22x11 εκ.
και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C περίπου
35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν την βυθίσουμε
στο κέντρο του κέικ.

DSC_0040

Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα
να κρυώσει εντελώς.

DSC_0009

για την κρέμα.
Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα καφέ με νερό και χτυπάμε λίγο ακόμη.

DSC_0041

Καλύπτουμε το κέικ με το μείγμα και στολίζουμε αν έχουμε με κόκκους καφέ.
Αν θέλουμε,μπορούμε να χωρίσουμε το κέικ στη μέση και να βάλουμε την
κρέμα στο κέντρο.
Διαλέγουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο.

DSC_0015

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

16 σχόλια:

  1. Μήπως να το φωτογράφιζες καλύτερα δίχως το γλάσσο...?ούτε το χρώμα,ούτε η υφή του χτυπάνε ωραία στο μάτι..αντιθέτως!Φιλικά,επειδή όλα τα άλλα τα λιμπίζεται κανείς από τις φωτο σου και μόνο ,ενώ αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς θες να δεις δηλαδή;
      Δεν βλέπεις εκεί που είναι κομμένο το κέικ πόσο αφράτο είναι ;;
      Πφφφ..

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά είναι οι φωτογραφίες!
    Και μια χαρά θα φαγωθεί.. Φαίνεται πολύ νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγω θα συμφωνησω οτι ειναι (οπως πάντα) εξαιρετικές οι φωτογραφίες!!!
    Κι οσο για την γεύση του....δεν υπάρχουν λόγια!!!!
    Παίρνω το κομμάτι μου και πάω για καφέ!!!
    Τέλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυ καλο φαινεται!!ενα κομματακι τωρα θα το ετρωγα!!!
    ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι φωτογραφίες είναι όντως εξαιρετικές! Μου ρχεται να δαγκώσω την οθόνη του Η/Υ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ti na po den ksero,to gluko den mou vghke katholou kalo ektos tou oti to psipsa 10 lepta parapano apo thn ora pou les htan laspomeno,oso gia to glaso upervollikh h axnh sthn geush, :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έφτιαξα και πραγματικά πολύ καλό...Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν γίνεται να χρησιμοποιηθεί μια άλλη πρόταση ως προς το γλάσο μόκας?...Διότι δεν μου άρεσε και τόσο....Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα καλή μου φίλη.
    Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσα τη συνταγή.

    Μια άλλη πρόταση για γλάσο είναι αυτή:
    Υλικά
    2 κ.γ. espresso στιγμής
    2 κ.γ. βραστό νερό
    1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
    2/3 κούπας άχνη κοσκινισμένη +2κ.σ. επιπλέον

    Εκτέλεση
    Ανακατεύουμε το βραστό νερό με τον καφέ να διαλυθεί καλά.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.Τέλος ενώνουμε με τη ζάχαρη.Θέλουμε να είναι λείο το μίγμα γι'αυτό ανακατεύουμε πολύ καλά.Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με μερικές σταγόνες νερό.

    Ελπίζω να σου αρέσει περισσότερο.
    Περιμένω τις εντυπώσεις σου αν το δοκιμάσεις...
    Να έχεις μια όμορφη μέρα,
    Αλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλεξάνδρα είσαι υπέροχη! Θα θελα να σε ρωτήσω αν έχεις δοκιμάσει στέβια στις συνταγές σου. Στην προκειμένη περίπτωση (στο κέικ μόκα) πόση πιστεύεις είναι η κατάλληλη ποσότητα?

    Με εκτίμηση, Μάρθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου καλησπέρα.
      Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για τα καλά σου λόγια!!

      Λυπάμαι που δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση σου, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου ΣΤΕΒΙΑ!!

      Καλή συνέχεια από μένα,
      φιλάκια πολλά,
      Α.

      Διαγραφή
  10. το κεικ φένεται νοστιμότατο !! αλλά ήθελα να ρωτήσω σε τί μέγεθος φόρμας αναφέρεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω ηθελα να πω ότι ποτέ μου δεν πέτυχα συνταγή από το διαδίκτυο, ενώ μια χαρά καταφέρνω ότι δοκιμάσω από τις διάφορες μαγειρικές. ¨εχω πετάξει σχεδόν όλα όσα έφτιαξα από το διαδ/ο. Απόψε είχα επιχειρήσει το κεικ μοκας για τρίτη φορά. παταγώδης αποτυχία! Μετά άνοιξα τυχαία την Παραδείση και ελεγε για γλάσο μόκας με ζαχαρούχο γάλα σιγουρα θα μου πετυχει. Όσο για αύριο που περιμένω τα παιδιά μου θα πάρω γλυκό από ζαχαροπλαστείο. Ναστε καλά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή η συνταγή θα έπρεπε να είχε αποσυρθεί ! Ειναι απαράδεκτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά την έφτιαξα και βγήκε ΤΕ-ΛΕΙ-Α! Το κέικ αφρός και η βουτυρόκρεμα απόλαυση. Βέβαια μετράει και το καλό βούτυρο. Επίσης να πω ότι εγώ τη συνταγή την έψαξα στο google και βασει εικόνας τη διάλεξα, εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά λαχταριστή κι όπως αποδείχθη είναι κιόλας! Συγχαρητήρια κι ευχαριστούμεεε:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...