Print Friendly and PDF

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τορτελίνια με cottage cheese

Spread a little love !

DSC_0013

Υλικά
500 γρ. τορτελίνια
2 κ.σ. λάδι
100 γρ. σπανάκι ή μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 ντοματίνια κομμένα ανάλογα με το μέγεθος στα 4 ή στα 6
1 συσκευασία cottage cheese
100 γρ. γαλοπούλα ή ζαμπόν κομμένα σε κύβους
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε σε μπόλικα αλατισμένο νερό τα τορτελίνια να μαλακώσουν καλά.
Τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Τα βγάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στην κατσαρόλα που τα βράσαμε
βάζουμε το λάδι.Ρίχνουμε μέσα τη γαλοπούλα ή το ζαμπόν

DSC_0001

και τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε.Αλατοπιπερώνουμε.

DSC_0004

Στη συνέχεια,προσθέτουμε το cottage και το μαϊντανό ή το σπανάκι-ό,τι
από τα 2 χρησιμοποιήσουμε-και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να μαραθεί
η “πρασινάδα” μας.

DSC_0005

Αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά.

DSC_0006

Σερβίρουμε αμέσως.

DSC_0014

Σημείωση:Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ή και κατεψυγμένο
σπανάκι.
Αν βάλουμε μαϊντανό,φροντίζουμε να είναι πολύ τρυφερός!

Νέος φάκελος (2)

Συνταγή του Α.Παπανδρέου.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Γρανίτα λεμόνι-πορτοκάλι

As simple as that!!!

  DSC_0070

Υλικά

2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κούπα λεμόνι
3/4 με1 κούπα ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκός είναι ο χυμός από τα πορτοκάλια)
1 κούπα νερό

Εκτέλεση
Βράζουμε 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0046  

Ανακατεύουμε τους χυμούς με το σιρόπι.

DSC_0049


Βάζουμε στην κατάψυξη.

DSC_0052

Όταν αρχίσει να παγώνει χτυπάμε με το μίξερ.

DSC_0051 

Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές το χτύπημα.

 DSC_0058

Συνταγή από τη φίλη μου Ειρήνη.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μελιτζανόπιτα με χωριάτικο λουκάνικο ή κοτόπουλο

Μια πίτα “μπαξές”!!!

DSC_0116 

Υλικά
1 δόση σπιτική σφολιάτα ή ένα πακέτο φύλλα (χρησιμοποιήστε το ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ
των 6 φυλλων,αλλά και το κουρού και η σφολιάτα είναι θαυμάσια σ’ αυτή τη συνταγή)
5-6 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
4-5 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά πορτοκαλί
4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες  και χοντροκομμένες
3-4 κρεμμύδια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 αβγά χτυπημένα
300 γρ. τυρί φέτα σε μέτρια κομματάκια
2 χωριάτικα λουκάνικα μεγάλα κομμένα σε φετάκια ή 600 γρ.  φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
1 κούπα ρύζι καρολίνα
1 κουταλάκι αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
1 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
λίγο μπούκοβο ανάλογα πόσο καυτερό το θέλει κανείς (προαιρετικά)
1 κουταλιά ρίγανη

ελαιόλαδο για το τηγάνι και το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι για το φύλλο


Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε νερό για 30'.
Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

DSC_0067

Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά να
μαραθούν.

DSC_0069

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα λαχανικά μας (πιπεριές,κρεμμύδια σκόρδο)
και τα βγάζουμε σε μεγάλο μπολ.

DSC_0068

DSC_0071

Περνάμε από το τηγάνι και τα λουκάνικο ή το κοτόπουλο.

DSC_0072 

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τ’ αβγά, το ρύζι, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα,
μπούκοβο, ρίγανη.

DSC_0073

DSC_0075

Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επειδή η πίτα έχει πολλά υλικά χρησιμοποιούμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Αν χρησιμοποίσουμε σπιτική σφολίατα,λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε
το ένα από τα 2 φύλλα.Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και σπεκάζουμε
με το άλλο φύλλο.Λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα,στρώνουμε τα μισά,ένα-ένα λαδωμένα,
ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε να πάει παντού και επάνω
σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,λαδωμένα κι αυτά ένα-ένα.
Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βρέχουμε την επιφάνεια με ελάχιστο νερό για να μη “γυρίσει” το φύλλο.

DSC_0079 

DSC_0081 

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω-κάτω για μία έως μιάμιση περίπου ώρα.


DSC_0101

ΣΗΜ:Μη σας τρομάζουν τα υλικά της συνταγής και η εκτέλεση.
Η πίτα αυτή είναι εξαιρετικής νοστιμιάς και αξίζει πραγματικά λίγο
επιπλέον κόπο.

DSC_0105

Συνταγή της φίλης μου Στέλλας.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το καλύτερο Κέικ Μαρμπέ

Έφαγα τη γη να τ’ αναζητάω!
 

DSC_0009 

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
5 αβγά
2 βανίλιες
1 (20 γρ. ή 2 κ.σ.) baking powder
1 κούπα γάλα (3/4 εβαπορέ με 1/4 νερό)
2 κ.σ. κακάο καλά ανακατεμένο με
2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν.

DSC_0004

DSC_0006  

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

DSC_0007

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι,αφού πρώτα το ανακατέψουμε
με το baking.

DSC_0009

DSC_0010 

Αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε μία πολύ καλά βουτυρωμένη
φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

DSC_0011

Στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος προσθέτουμε το κακάο,αφού πρώτα
το ανακατέψουμε καλά με το νερό.

DSC_0013

Χτυπάμε για λίγο με το mixer να γίνει το μείγμα μας καφέ και αδειάζουμε
κουταλιές από τη ζύμη μέσα στη φόρμα και πάνω από το λευκό μείγμα.
Με ένα ξύλινο σουβλάκι ανακατεύουμε 2-3 φορές το πολύ με κυκλικές
κινήσεις το μείγμα,ώστε να σχηματιστούν τα “νερά του μάρμαρου”
όταν ψηθεί το κέικ.

DSC_0017

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!!Όταν το κέικ είναι έτοιμο
το βγάζουμε από το φούρνο.

DSC_0050

Αφήνουμε να σταθεί ένα δεκάλεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.

DSC_0018

ΣΗΜ:Μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα του κέικ σε 2 ίσα μέρη και να
προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού στο ένα,
ενώ στο άλλο να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κύριας συνταγής.

DSC_0007

Τα ψήνουμε χωριστά σε 2 μακρόστενες καλά βουτυρωμένες φόρμες.
Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν 2 διαφορετικά κέικ με μόνο
ένα μείγμα!

DSC_0011

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Nutella cookies με 2 υλικά

Επικίνδυνα εθιστικά!!

DSC_0088

Υλικά
για περίπου 25-30 μπισκοτάκια
1 κούπα Nutella
1 αβγό μέτριο (52 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 2 υλικά και τα χτυπάμε με το μίξερ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!
 
DSC_0059

DSC_0060

Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζουμε με ένα
κουταλάκι του γλυκού κουταλιές από το μείγμα σε μεγάλη απόσταση
μεταξύ τους.

DSC_0061

Ψήνουμε σε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ φούρνο στους 175
βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω στη μεσαία θέση για 8 με 10
λεπτά.

DSC_0066

Αν θέλουμε τα μπισκοτάκια μας πιο τραγανά τα αφήνουμε 10 λεπτά,
αν τα θέλουμε πιο μαστιχωτά τα βγάζουμε στα 8 λεπτά.
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε αντίστοιχα τα μπισκοτάκια των
10 και 8 λεπτών από πάνω προς τα κάτω.

DSC_0095 

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο είναι φουσκωτά,ενώ στη συνέχεια κάθονται.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν ΕΝΤΕΛΩΣ για να μη διαλυθούν!!!
Αφαιρούμε με προσοχή από τη λαδόκολλα.

DSC_0093

Αν θέλουμε,πριν τα ψήσουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.
Γίνονται ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!

DSC_0071

Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή βάζοντας ανάμεσα σε 2 μπισκότα
παγωτό,αλλά και κάποιο γλάσο της αρεσκείας μας.

DSC_0069 

ΣΗΜ:Παρ’ όλο που είναι πανεύκολα,υπάρχουν 2 σημεία τα οποία
πρέπει να προσέξουμε για να έχουμε σίγουρη επιτυχία:
α)Το αβγό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!
β)Τα 2 υλικά πρέπει να χτυπηθούν πολύ καλά!


DSC_0073   

Συνταγή από το “Show food chef”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...