Print Friendly and PDF

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σοκολατάκια

Για να τους κακομαθαίνετε!!!

DSC_0072

Υλικά
700 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή 200γρ. κουβερτούρα και 500 γρ. γάλακτος
300 γρ. coco pops δημητριακά (ή άλλα της επιλογής σας)
250 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χονδροαλεσμένα


Εκτέλεση
Λιώνουμε όλη τη σοκολάτα σε μεγάλο μπολ πάνω σε μπεν μαρί.

DSC_0001

Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε στο μπολ
τα υπόλοιπα 2 υλικά.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

DSC_0002

Βγάζουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

DSC_0006

Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να στερεοποιηθούν τα σοκολατάκια.

DSC_0008

Τυλίγουμε με κομμάτια αλουμινόχαρτο.

DSC_0007

Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο.

DSC_0069

Συνταγή της αγαπημένης μου φίλης Χρύσας.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καροτόσουπα βελουτέ

Η ΘΕΑ!!!

DSC_0054

Υλικά
για 4 άτομα
1 κιλό καρότα
1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.γ. κάρυ σκόνη
750 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα μαϊντανού
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από  ½ λεμόνι(προαιρετικά)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

για τα croutons
ψωμί του τοστ κομμένο σε κυβάκια
σκόρδο σκόνη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και το κάρυ
στο ελαιόλαδο.

DSC_0041

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε κομμάτια.

DSC_0042

Αφήνουμε να σοταριστούν καλά κι αυτά και σβήνουμε με το ζωμό
λαχανικών ή το νερό.

DSC_0043

Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 20 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μούλτι.

DSC_0044

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με τη σάλτσα μαϊντανού και
τα croutons.

DSC_0047

για τη σάλτσα μαϊντανού
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό,το σκόρδο,ανακατεύουμε με το ξύσμα
(αν χρησιμοποιήσουμε) και το λάδι και ταιριάζουμε τη γεύση με αλάτι
και πιπέρι.

DSC_0045

για τα croutons
Βάζουμε σε μικρό σκεύος τα κυβάκια του ψωμιού,λαδώνουμε ελαφρά
και πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C μέχρι να
πάρουν χρώμα.
ΣΗΜ:Αν δε μας αρέσει η γεύση από το κάρυ στη σούπα μας,μπορούμε
να βάλουμε τζίντζερ σκόνη ή φρέσκο τριμμένο(με μέτρο,γιατί καίει!).

DSC_0051

Συνταγή από τη φίλη μου Άννα Μαρία.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Χαλβάς Φαρσάλων

Νηστίσιμος και ωραίος!!!

DSC_0001

Υλικά
200 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. νισεστέ
800 γρ. ζάχαρη
1200 ml. νερό
2 βανίλιες
100 γρ. καβουρδισμένα καρύδια ή αμύγδαλα που έχουμε ξεφλουδίσει
150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Βάζουμε μέσα σε μεγάλο μπολ τα 5 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε
με σύρμα καλά να ενωθούν.

DSC_0036

Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και πάνω σε μέτρια φωτιά,βάζουμε τα 150 γρ.
ζάχαρης,να λιώσουν και να γίνουν καραμέλα.
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ να μην καεί πολύ η καραμέλα,γιατί θα πικρίσει και όλο
το γλυκό στη συνέχεια!!!

Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε
για λίγο να σταθεί και να πέσει η θερμοκρασία της.

DSC_0037

Προσθέτουμε με προσοχή,στη ΧΛΙΑΡΗ πλέον καραμέλα,τα υλικά του
μπολ και βάζουμε το μείγμα ξανά πάνω σε μέτρια φωτιά.

DSC_0039

Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά με την καραμέλα και
να πήξει το μείγμα.

DSC_0040

Κρατάμε λίγους από τους ξηρούς καρπούς που διαλέξαμε για να στολίσουμε
το γλυκό και τους υπόλοιπους τους ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψί 35 x20εκ.(εγώ χρησιμοποίησα 33x27 εκ. και
βγήκε λίγο πιο λεπτό).

DSC_0041

Στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς που κρατήσαμε και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω,για περίπου 40 λεπτά.

DSC_0042

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε
να σταθεί και να κρυώσει.Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0007

Σίγουρα ο χαλβάς αυτός δεν είναι σαν αυτόν που αγοράζουμε από τα
μαγαζιά ή τα πανηγύρια.
Είναι όμως μια πραγματικά εξαιρετική νηστίσιμη εκδοχή που αξίζει
να δοκιμάσουμε!!!!

DSC_0003

Συνταγή από γνωστή  εταιρία αλεύρων.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ριγανάτα

Απλά πράγματα!!!

DSC_0028

Υλικά
1 κιλό πατάτες
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ
1 κ.γ. πάπρικα(αν έχετε καπνιστή ακόμη καλύτερα)
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
ρίγανη
αλάτι,πιπέρι
2 κούπες νερό ζεστό


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σοτάρουμε τις πατάτες πολύ καλά,μέχρι να πάρουν ελαφρώς
χρωματάκι.

DSC_0001

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε μέχρι να
μαλακώσουν καλά οι πατατούλες και να μελώσει ελαφρά η σάλτσα μας.

DSC_0003

Σερβίρουμε!!!

 DSC_0019

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Brownie με επικάλυψη σοκολάτας

Τρως κόλλημα!!!

DSC_0056


Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. ζάχαρη
8 μεγάλα αβγά χτυπημένα και σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. βούτυρο
150 γρ. κακάο σκόνη
450 ml. γάλα φρέσκο
150 γρ. καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα φουντούκια
2 πρέζες αλάτι

για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι,το αλάτι και το κακάο.

DSC_0021

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

DSC_0022

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε 5 λεπτά ακόμη.

DSC_0023

Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα,προσθέτουμε το γάλα.

DSC_0025

Προσθέτουμε στο μπολ λίγο λίγο , “πουδραριστά” ,το αλεύρι μέχρι
να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
Αλευρώνουμε τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε απαλά.

DSC_0027

DSC_0028

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί με διαστάσεις 33 x 27 εκ..

DSC_0029

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου
30 λεπτά,ανάλογα το φούρνο.
Όταν ψηθεί το brownie βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0039

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Βάζουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν.
Όταν είναι έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος και την άχνη.Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

DSC_0038

Απλώνουμε πάνω στο κρύο brownie.

DSC_0046

Εξαιρετικό γλυκό μόνο ή παρέα με το αγαπημένο σας παγωτό!!!

DSC_0057

Συνταγή του Β. Μάνδρα.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Σουφλέ κρύο

Μια κρέμα “όλα τα λεφτά”!!!

DSC_0050

Υλικά
250 γρ. γάλα
125 γρ.ζάχαρη
2 αβγά
1 κ.σ. κόρν φλάουρ
50 γρ. λικέρ πορτοκάλι ή Καλούα
400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
λίγη βανίλια


Εκτέλεση
Ρίχνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το γάλα,τη ζάχαρη,τη βανίλια,το κόρν φλάουρ
και τ’ αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
Τα αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που.

DSC_0001

DSC_0002

Μόλις πάρουν βράση και πήξει η κρέμα,αποσύρουμε το κατσαρολάκι
από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά.

DSC_0003

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Ανακατεύουμε τη σαντιγί και την κρέμα με σπάτουλα κάνοντας απαλές
κινήσεις.

DSC_0014

Αδειάζουμε σε 6 μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει και σερβίρουμε.

 DSC_0044

Συνταγή από τη φίλη μου Σοφία.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Πορτοκαλόπιτα της Φραντζέσκας

“Εκτελέστε την”!

DSC_0018


Υλικά
για την κρέμα

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
1 πακέτο Flora ,μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
1 baking powder
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα σπορέλαιο

για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια


Εκτέλεση
Σε ταψί με διαστάσεις 37 x27 εκ.βουτυρώνουμε και στρώνουμε
στον πάτο ένα φύλλο.

DSC_0002

Σουρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε το ένα δίπλα
στο άλλο μέχρι να τελειώσουμε με όλα.

DSC_0003

Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

DSC_0004

Βάζουμε το ταψί με τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15-20 λεπτά.

DSC_0006

Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά της κρέμας
και τα ρίχνουμε στα φύλλα αμέσως μόλις πάρουν χρώμα
και τα βγάλουμε από το φούρνο.

DSC_0005

DSC_0007

Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλα περίπου 40 λεπτά.
Μέχρι να ετοιμαστεί το γλυκό,φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα
μαζί τα υλικά για 5 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζουν να βράζουν).

DSC_0008

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι,το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί να κρυώσει
και με αυτό περιχύνουμε το ζεστό γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
 
DSC_0010

Αφήνουμε  να σταθεί και να τραβήξει όλο το σιρόπι.

DSC_0013

Όταν κρυώσει εντελώς σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0014

Εκπληκτικό γλυκό και με συνοδεία παγωτού!!

DSC_0012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...