Print Friendly and PDF

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Κέικ κεράσι

“Κερασιά-τικα”!!!

DSC_0059

Υλικά
420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
210 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
40 κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά


Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσει το μείγμα.

DSC_0049

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα.

DSC_0051

Τέλος προσθέτουμε αλεύρι και βανίλιες και  χτυπάμε λίγο ακόμη
να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.

DSC_0053

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. .
Βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω,σε όλη την επιφάνεια
του γλυκού,τα  κεράσια και πασπαλίζουμε με το φιλέ του αμύγδαλου
αν χρησιμοποιήσουμε.

DSC_0054

Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0063

Σερβίρουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει καλά.

DSC_0064

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Κασεροτυροπιτάκια

Τσίμπα το!!!

DSC_0020

Υλικά
για 50-60 κομμάτια
250 γρ. ΒΙΤΑΜ
250 γρ. τυρί φέτα
250 γρ. κασέρι τριμμένο
3 αβγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ σε μπολ τη μαργαρίνη.

DSC_0005

Προσθέτουμε τα αβγά και τα ενσωματώνουμε  με τη μαργαρίνη.

DSC_0006

Τέλος ρίχνουμε στο μπολ αλεύρι,φέτα,κασέρι και ζυμώνουμε.

DSC_0007

Κόβουμε κομμάτια ζύμης πλάθουμε πιτάκια στο σχήμα που θέλουμε
και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα
στην επιφάνεια.

DSC_0021

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Milkshake με μπισκότο

Ώρα για κάτι δροσερό!!!

DSC_0025

Υλικά
2 κούπες κρύο γάλα
1 μπισκότο με γέμιση
1 μπισκότο απλό
2 κ.γ. σιρόπι σοκολάτας
ελάχιστη ζάχαρη προαιρετικά

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν.

DSC_0009

ΣΗΜ:Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιρόπι σοκολάτας με ένα
ακόμη μπισκότο με γέμιση.

DSC_0023

Αν θέλουμε σερβίρουμε στολίζοντας με λίγη σαντιγί.

DSC_0033

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αλμυρά κανταϊφάκια

Επικίνδυνα νόστιμο!!!

DSC_0010

Υλικά
1/2 κιλό κανταΐφι
600 – 700 γρ. κασέρι τριμμένο ή καλύτερα κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. βούτυρο λιωμένο


Εκτέλεση
Ξαίνουμε το κανταΐφι  και σχηματίζουμε λουρίδες.

DSC_0001

Βάζουμε μέσα μερικούς κύβους κασέρι στην άκρη και τυλίγουμε σφιχτά.

DSC_0002

Αραδιάζουμε σε ταψί.

DSC_0003

Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
για 15-20 λεπτά.

DSC_0004

Σερβίρουμε.

DSC_0011

Συνταγή από τη φίλη μου Σοφία.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κορμός κατσαρόλας

Σοκολάτα κανείς;;;


DSC_0028

Υλικά
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
8 κ.σ. ζάχαρη
8 κ.σ. κορν φλάουρ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. ΒΙΤΑΜ

1 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
500 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα και βράζουμε το
μείγμα μέχρι να πήξει.

DSC_0006

DSC_0007

Σπάμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα.

DSC_0008

Αδειάζουμε το ομογενοποιημένο μείγμα σε φόρμα με διάμετρο 26 εκ..
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

DSC_0009

Αν θέλουμε καλύπτουμε με 500 γρ. χτυπημένη σαντιγί.
Σερβίρουμε σε κομμάτια.

DSC_0012

ΣΗΜ:Για όμορφη εμφάνιση μπορούμε,πριν ρίξουμε την κρέμα,να στήσουμε
στα τοιχώματα της φόρμας σπασμένα μπισκότα.


DSC_0035

Συνταγή της φίλης Ελπίδας.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Απλό κέικ σοκολάτας

Κλασικό και αξεπέραστο!!!

DSC_0022

Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450 γρ. ζάχαρη
4 αβγά
20 γρ. baking powder
250 γρ. φρέσκο γάλα
250 ml. σπορέλαιο
20 γρ. κακάο
μια πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ αβγά με ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή
ταχύτητα για λίγο.

DSC_0001

DSC_0002

Προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε να ενωθούν.

DSC_0003

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 25 εκ.

DSC_0004

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι
αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0010

Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει
εντελώς.

DSC_0013

Σερβίρεται σκέτο πασπαλισμένο με άχνη ή γλάσο σοκολάτας.

DSC_0033

Συνταγή του Η. Μαμαλάκη.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σοκολατένια mousse με ταχίνι

Δίνουμε αξία στη διατροφή μας με υλικά όλο υγεία!!!

DSC_0017

Υλικά
για 3 μεγάλα μπολ ή 6 μικρά
1 κούπα γάλα
100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
3 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ταχίνι
1/2 κ.γ. κανέλα
1-2 βανίλιες ή 1/2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

για το πασπάλισμα
σουσάμι καβουρδισμένο ή
χαλβά τριμμένο σε χοντρά κομμάτια


Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί καλά,ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ!

DSC_0015

Αλέθουμε στο μούλτι τη σοκολάτα με την κανέλα.

DSC_0016

Προσθέτουμε στη σοκολάτα το ταχίνι,το μέλι,τη βανίλια και το ζεστό
γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

DSC_0018


DSC_0019

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μικρά ποτηράκια ή σε 3 μεγαλύτερα και
τα καλύπτουμε με μεμβράνη.

DSC_0020

Αφήνουμε την κρέμα να σταθεί αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα
στο ψυγείο και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με σουσάμι ή τριμμένο χαλβά.

DSC_0013

Συνταγή της κ. Κόχυλα.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο

Λουκούμια!!!

DSC_0016

Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.

DSC_0001

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα
απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.

DSC_0002


Χωρίζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια.

DSC_0004

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού και τα λουκάνικα.

DSC_0003

DSC_0005

Λαδώνουμε τον πάγκο μας με λίγο ηλιέλαιο και ανοίγουμε επάνω το κάθε
μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο 24 εκ.
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.

DSC_0006

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση του τυριού σε κάθε κομμάτι.

DSC_0007

Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σαν
κρουασάν.Κάνουμε το ίδιο και με τα λουκάνικα.

DSC_0008

DSC_0009

Αραδιάζουμε όλα τα πιτάκια σε ταψί και αλείφουμε με τον κρόκο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι όσο έχουν γέμιση τυριού.

DSC_0010

Ανάμεσα στα πιτάκια μοιράζουμε κομματάκια από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

DSC_0013

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ζεστά ή κρύα το ίδιο υπέροχα!!!

DSC_0014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...