Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Lemon curd

Και δεν πετάς ΤΙΠΟΤΑ!!!

DSC_0017

Υλικά
4 ζουμερά λεμόνια(χυμό και ξύσμα)
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
4 αβγά

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βάζουμε πάνω σε χαμηλή
φωτιά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το
μίγμα να πήξει ελαφρά.

DSC_0001

DSC_0003

Αδειάζουμε σε καθαρό βάζο περνώντας την κρέμα από ένα σουρωτήρι,
για να είναι εντελώς λεία και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
Όσο κρυώνει το μίγμα δένει και γίνεται σαν μαρμελάδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον μία βδομάδα.

DSC_0004

ΣΗΜ:Το lemon curd είναι μια κρέμα λεμονιού πραγματικά υπέροχη
όταν την ανακατέψουμε με γιαούρτι ή και παγωτό,αν την βάλουμε σαν
κρέμα σε τούρτες ή τάρτες, γέμιση σε cupcakes ή  ακόμη και πάνω
σε φρυγανισμένο ψωμί.

DSC_0025

Συνταγή του κ. Γιώργου Γεράρδου.

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Ρολό με σοκολατένιο παντεσπάνι

Ώρα για τη συνταγή…

DSC_0025

Υλικά
8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
1 κ.γ.baking  powder
5 κ.σ. κοφτές κακάο
10 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια

για την κρέμα
300  γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και
1 κ.γ. καφέ στιγμής (προαιρετικά για γεύση μόκας)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά
με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

 

DSC_0005

DSC_0006

Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινίζοντας τα.
Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενωθούν.

DSC_0007

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί με διαστάσεις 39x31 εκ.
στρωμένο με λαδόκολλα.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 14 λεπτά ακριβώς.

DSC_0011

Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού
αναποδογυρίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα ελαφρά πασπαλισμένη με άχνη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.

DSC_0012

Με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0014

DSC_0015


Όταν είναι έτοιμο,ξετυλίγουμε και γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας,
κρατώντας ένα μέρος για να στολίσουμε και εξωτερικά το ρολό.

DSC_0016

Τυλίγουμε και πάλι.

DSC_0017

Καλύπτουμε εξωτερικά το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα.

DSC_0018

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες.
Σερβίρουμε.

DSC_0026

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Λαδόπιτες Σύρου

Κάθε μέρα νόστιμα…

DSC_0058

Υλικά
3 1/2 κούπας αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1 κούπα)

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι.

DSC_0048

Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό
(όχι όλο αλλά το μεγαλύτερο μέρος).
Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ακόμη χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας
απαλή και ελαστική.

DSC_0049

Ζυμώνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο.
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον
να διπλασιαστεί σε όγκο,περίπου 1 ώρα.

DSC_0050


DSC_0051

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και
ξαναζυμώνουμε ελαφρώς.
Αφήνουμε να σταθούν και αν φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά περίπου.

DSC_0052

Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε πίτες με διάμετρο περίπου 25 εκ..

DSC_0053

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα
οι πίτες και από τις 2 μεριές.

DSC_0054

DSC_0055

Βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

DSC_0056

Σερβίρουμε αμέσως!
Καλό είναι να καταναλωθούν όσο είναι ζεστές.

DSC_0072

Είναι πεντανόστιμες με τριμμένο κεφαλοτύρι,φέτα,μέλι,ζάχαρη ή ακόμη
και σκέτες!!!

DSC_0059

Συνταγή από την Ν. Κόχυλα.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Τοστ φούρνου

Yummylicious!

DSC_0024

Υλικά
10 φέτες ψωμί για τοστ
2 αβγά
3/4 κούπας γάλα
αλάτι,πιπέρι
10 φέτες gouda ή διάφορα τριμμένα τυριά σε ανάλογη ποσότητα
5-6 φέτες αλλαντικό της προτίμησης μας
βούτυρο η μαργαρίνη


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το γάλα,τα αβγά,αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε για λίγο με ένα σύρμα να ενωθούν.

DSC_0001

Αλείφουμε τις φέτες του τοστ με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.

DSC_0002

Βουτάμε τις μισές φέτες στο μείγμα του γάλακτος και τις απλώνουμε
στον πάτο ενός κανονικού σε μέγεθος pyrex ώστε να το καλύψουν. 

DSC_0004

DSC_0005

Απλώνουμε πάνω στο ψωμί τις μισές φέτες κασέρι και το αλλαντικό
που επιλέξαμε.

DSC_0006

Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού αφού τις βουτήξουμε κι
αυτές στο μπολ με το γάλα.

DSC_0007

Τελειώνουμε καλύπτοντας ή πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τυρί.

DSC_0008

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να πάρει
όμορφο χρώμα στην επιφάνεια.

DSC_0009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...