Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με κιμά και ρύζι

Φαγάκι όνειρο!!!

DSC_0015

Υλικά
6-7 πιπεριές Φλωρίνης (ανάλογα με το μέγεθος )

για τη γέμιση
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κοφτές κ.σ. αλάτι
1 κούπα του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 1/2  με 2 κούπες ντομάτα τριμμένη ή περασμένη στο μούλτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στο μούλτι
πιπέρι και ρίγανη
ελαιόλαδο

για το ταψί
περίπου 1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
περίπου 3/4  κούπας νερό ή όσο χρειαστεί

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε σε
ένα μεγάλο μπολ.

DSC_0002

Πλένουμε και ετοιμάζουμε τις πιπεριές μας.

DSC_0003

Γεμίζουμε και αραδιάζουμε σε ταψί.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω
για όσο χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και μείνει το φαγητό
με το λάδι του.

DSC_0004


Σερβίρουμε!

DSC_0016

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Τύπου Εκμέκ με φρυγανιά και μαστίχα Χίου

Λατρεία για αρώματα!!!

DSC_0029

Υλικά
για την κρέμα

4 κούπες γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκους
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

για το σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 ξυλαράκι κανέλας
1 πρέζα κανέλα σκόνη
2 κουταλάκια λικέρ μαστίχα


 1 διπλό πακέτο φρυγανιές 
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ανάλατο φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο


Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ,1/2 κούπα γάλα,
τους κρόκους και την ζάχαρη.

DSC_0010

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι μαζί με την βανίλια και
τη μαστίχα να βράσει, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το μείγμα
με τα αβγά.

DSC_0011

DSC_0014

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

DSC_0016

Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη, που να ακουμπάει στην επιφάνεια
της κρέμας,για να μην πιάσει κρούστα μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε
και την αφήνουμε να κρυώσει.

DSC_0017

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη,το νερό και την κανέλα
για πέντε λεπτά.

DSC_0015

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλαράκι και προσθέτουμε
το λικέρ και τη σκόνη κανέλα.

DSC_0019

Σε ένα κανονικό πυρέξ ή ταψάκι στρώνουμε τις μισές φρυγανιές και
τις σιροπιάζουμε.

DSC_0012

Κάνουμε άλλη μια στρώση με φρυγανιές κατά τον ίδιο τρόπο και
σιροπιάζουμε ξανά.

DSC_0020

Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό για 10 λεπτά στο ψυγείο
να σταθεροποιηθεί καλά.

DSC_0022

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε πάνω
από το γλυκό.
Πασπαλίζουμε με αρκετό φιστίκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να
κρυώσει 2-3 ώρες.

DSC_0024

Σερβίρουμε!!

DSC_0039

Συνταγή από την εκπομπή Άριστη κουζίνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...