Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Πειραγμένο προφιτερόλ με σαβαγιάρ

Καλή απόλαυση!!!

DSC_0032

Υλικά
για την κρέμα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ με νερό
1 φορά το κουτί του εβαπορέ ΚΑΚΑΟ
2 φορές το κουτί του εβαπορέ ζάχαρη
1 φορά το κουτί του εβαπορέ αλεύρι
2 βανίλιες

500 γρ.
KRE TORRE (φυτική σαντιγί στα ψυγεία των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
1 διπλό πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
φουντούκια τριμμένα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το εβαπορέ με το νερό.

DSC_0002


Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και
τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

DSC_0001

DSC_0005

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε την
κρέμα μέχρι να πήξει.

DSC_0009

Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και αφήνουμε να σταθεί
και να κρυώσει καλά σκεπάζοντας με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας.
Σε μεγάλο,βαθύ μπολ σπάμε τα σαβαγιάρ  σε κομμάτια(δεν τα βάζουμε
όλα κρατάμε 5-6 γιατί είναι πολλά).

DSC_0008

Αδειάζουμε από πάνω την κρύα κρέμα σοκολάτας.

DSC_0010


Καλύπτουμε το γλυκό με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.

DSC_0011

Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.

DSC_0030

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...