Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ μαρμπέ:3 τρόποι για να το πετύχετε!


2_thumb4 

1ος τρόπος:Χωρίζουμε τη ζύμη μας ακριβώς στη μέση.
Χρωματίζουμε το ένα μέρος με κακάο ή χρώμα.
Βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα το
ένα από τα 2 μέρη της ζύμης(άσπρο ή σκούρο) και από
πάνω βάζουμε κουταλιές από το 2ο μέρος.

SV109342_thumb9

Με πιρούνι,μαχαιράκι ή ένα σουβλάκι κάνουμε 5-6 κύκλους
στη ζύμη για να ανακατευτεί όσο πρέπει!

SV109344_thumb13

















2ος τρόπος:

Φτιάχνουμε το μείγμα μας και το χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Αφήνουμε το ένα όπως έχει και στο άλλο προσθέτουμε
το κακάο ή το χρώμα ζαχαροπλαστικής που ενδεχομένως
θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε,βάζουμε ακατάστατα κουταλιές
από τα 2 μείγματα μέσα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε.


DSCN2085 
3ος τρόπος
Αδειάζουμε το 1/3 της ζύμης μας σε μπολ και προσθέτουμε
μέσα το κακάο ή το χρώμα που λέει η συνταγή μας.

DSCN2286

Αδειάζουμε το μισό από τα 2/3 της ζύμης που κρατήσαμε
άσπρη σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.

DSCN2285
Ρίχνουμε από πάνω την καφέ ζύμη

 DSCN2287

και τελειώνουμε καλύπτοντας με το υπόλοιπο 1/3 της λευκής ζύμης.

DSCN2288

Με ένα σουβλάκι κάνουμε 5-6 στροφές μέσα στη ζύμη και
βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί το κέικ.

DSCN2289

DSCN2310

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...