All time
classic!!!
Υλικά
500 γρ. μπάμιες
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ ή 1 κον κασέ
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
3 μπούτια κοτόπουλο ή άλλο μέρος
Εκτέλεση
Βάζουμε το χυμό των λεμονιών σε ένα μεγάλο μπολ και
ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες μπάμιες.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάνε ο χυμός και το αλάτι παντού.
Βάζουμε μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και
σοτάρουμε καλά τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Τέλος,προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό.Αλατοπιπερώνουμε
και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα τις μπάμιες
με το χυμό,όπως είναι από το μπολ.
Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,μέρι να ψηθεί και να μείνει
με τη σάλτσα του,χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλι.
Αν χρειαστεί,κουνάμε την κατσαρόλα πιάνοντάς την από τα χερούλια.
Aν θέλετε,μπορείτε να βάλετε περισσότερο ή λιγότερο λεμόνι στις μπάμιες
και κατα συνέπεια στο φαγητό.Εξαρτάται από το γούστο σας.
Ο χυμός του σφίγγει τις μπάμιες και δεν αφήνει να βγάλουν τα αντιαισθητικά
τους υγρά.
Η γιαγιά μου αντί για λεμόνι έστυβε και έβαζε τις μπάμιες σε χυμό από αγουρίδα.
Υλικά
500 γρ. μπάμιες
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ ή 1 κον κασέ
μπόλικο μαϊντανό
αλάτι,πιπέρι
3 μπούτια κοτόπουλο ή άλλο μέρος
Εκτέλεση
Βάζουμε το χυμό των λεμονιών σε ένα μεγάλο μπολ και
ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες μπάμιες.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάνε ο χυμός και το αλάτι παντού.
Βάζουμε μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και
σοτάρουμε καλά τα κομμάτια από το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
Τέλος,προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό.Αλατοπιπερώνουμε
και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε μέσα τις μπάμιες
με το χυμό,όπως είναι από το μπολ.
Μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά,μέρι να ψηθεί και να μείνει
με τη σάλτσα του,χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλι.
Αν χρειαστεί,κουνάμε την κατσαρόλα πιάνοντάς την από τα χερούλια.
Aν θέλετε,μπορείτε να βάλετε περισσότερο ή λιγότερο λεμόνι στις μπάμιες
και κατα συνέπεια στο φαγητό.Εξαρτάται από το γούστο σας.
Ο χυμός του σφίγγει τις μπάμιες και δεν αφήνει να βγάλουν τα αντιαισθητικά
τους υγρά.
Η γιαγιά μου αντί για λεμόνι έστυβε και έβαζε τις μπάμιες σε χυμό από αγουρίδα.
τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφή