“Κερασιά-τικα”!!!
Υλικά
420 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
210 γρ. σπορέλαιο καλής ποιότητας
1 κούπα γάλα
2 βανίλιες
40 κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα.
Τέλος προσθέτουμε αλεύρι και βανίλιες και χτυπάμε λίγο ακόμη
να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. .
Βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω,σε όλη την επιφάνεια
του γλυκού,τα κεράσια και πασπαλίζουμε με το φιλέ του αμύγδαλου
αν χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει όμορφο
χρώμα στην επιφάνεια.
Είναι πολύ νόστιμο και με κονσέρβα κεράσι/βύσσινο! (όταν δεν είναι η εποχή τους)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Σύλβια
Απλό και πεντανόστιμο το κερασιάτικο κεκάκι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο εκανα και ειναι τελειο'''
ΑπάντησηΔιαγραφήmina
Κι εγώ το έκανα και είναι υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάντρα, μπορώ αντί για κεράσια βάλω μικρά κομματάκια μήλου; Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυωραιοκαιελαφρυγιακαλοκαιριμονοπουτακερασιακατεβηκανστονπατο
ΑπάντησηΔιαγραφή