Ώρα για τη συνταγή…
Υλικά
8 κ.σ. κοφτές αλεύρι
1 κ.γ.baking powder
5 κ.σ. κοφτές κακάο
10 κ.σ. ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια
για την κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη με
3-4 κ.σ. άχνη ζάχαρη και
1 κ.γ. καφέ στιγμής (προαιρετικά για γεύση μόκας)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αβγά
με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά κοσκινίζοντας τα.
Χτυπάμε για λίγο σε χαμηλή ταχύτητα ίσα να ενωθούν.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ταψί με διαστάσεις 39x31 εκ.
στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 14 λεπτά ακριβώς.
Βγάζουμε από το φούρνο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού
αναποδογυρίζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα ελαφρά πασπαλισμένη με άχνη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια της πετσέτας τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο,ξετυλίγουμε και γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας,
κρατώντας ένα μέρος για να στολίσουμε και εξωτερικά το ρολό.
Τυλίγουμε και πάλι.
Καλύπτουμε εξωτερικά το ρολό με την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες.
Σερβίρουμε.
Πανεμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Καταπληκτική συνταγή! Και πανεύκολη! Σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφή