Print Friendly and PDF

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Κέικ κατσαρόλας 2

…με καφέ και κακάο!!!!

DSC_0018

Υλικά
250 γρ. βούτυρο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κ.γ. κανέλα
3 βανίλιες
2 σφηνάκια γαλλικό καφέ
4 μεγάλα αβγά
αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κούπας τριμμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα πάνω στη φωτιά τα 6 πρώτα υλικά
και ανακατεύουμε να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.

DSC_0002

Προσθέτουμε τα σφηνάκια του καφέ και βράζουμε για λίγο ακόμη
ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε 2 κούπες από το μείγμα και βάζουμε τη μία
στο ψυγείο και την άλλη στην κατάψυξη.
Χωρίζουμε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους.

DSC_0004

DSC_0005

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking

DSC_0007

και ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι στο σοκολατένιο μείγμα
της κατσαρόλας,ανακατεύοντας απαλά.

DSC_0008

DSC_0009

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μικρή μακρόστενη καλά βουτυρωμένη φόρμα
ή ακόμη καλύτερα σε ταψί με διαστάσεις 32x22εκ. και ψήνουμε στους
180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για όσο χρειαστεί μέχρι να
βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

DSC_0011

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε
με το γλάσο από το μείγμα που είχαμε στη συντήρηση.

DSC_0012

DSC_0014

Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και προσθέτουμε
από πάνω το γλάσο από το μείγμα που βάλαμε στην κατάψυξη.
Πασπαλίζουμε το κέικ με τα τριμμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

DSC_0035

Ένα από τα ωραιότερα κέικ που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα!!

DSC_0037

Η συνταγή είναι της κ.Τασούλας Κουφοπούλου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...