Έφαγα τη γη να τ’ αναζητάω!
Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
5 αβγά
2 βανίλιες
1 (20 γρ. ή 2 κ.σ.) baking powder
1 κούπα γάλα (3/4 εβαπορέ με 1/4 νερό)
2 κ.σ. κακάο καλά ανακατεμένο με
2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι,αφού πρώτα το ανακατέψουμε
με το baking.
Αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος σε μία πολύ καλά βουτυρωμένη
φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος προσθέτουμε το κακάο,αφού πρώτα
το ανακατέψουμε καλά με το νερό.
Χτυπάμε για λίγο με το mixer να γίνει το μείγμα μας καφέ και αδειάζουμε
κουταλιές από τη ζύμη μέσα στη φόρμα και πάνω από το λευκό μείγμα.
Με ένα ξύλινο σουβλάκι ανακατεύουμε 2-3 φορές το πολύ με κυκλικές
κινήσεις το μείγμα,ώστε να σχηματιστούν τα “νερά του μάρμαρου”
όταν ψηθεί το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Το τεστ της οδοντογλυφίδας απαραίτητο!!Όταν το κέικ είναι έτοιμο
το βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να σταθεί ένα δεκάλεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα του κέικ σε 2 ίσα μέρη και να
προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού στο ένα,
ενώ στο άλλο να ακολουθήσουμε τη διαδικασία της κύριας συνταγής.
Τα ψήνουμε χωριστά σε 2 μακρόστενες καλά βουτυρωμένες φόρμες.
Με αυτόν τον τρόπο θα προκύψουν 2 διαφορετικά κέικ με μόνο
ένα μείγμα!
Αγαπημένο κέικ και υπέροχη φωτογράφηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύγε σου Αλέξάνδρα!
To all time classic αγαπημένο κέικ των παιδικών μας χρόνων!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία και η εναλλακτική με τα 2 χωριστά κέικς!
Καλό απόγευμα!
Έγραψες πάλι :) και θα συμφώνησω με την Ερμιόνη (εξίσου εξαιρεικό site) οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα καλημέρα! Τι διαφορά έχει αυτό το κέικ από το βιεννέζικο μαρμπρέ; Θέλω να φτιάξω κάποιο, ποιο μου προτείνεις; Προτιμώ να είναι πιο γλυκό..Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,Αννα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το κέικ είναι πιο υδαρές
και λιγότερο γλυκό από το Βιεννέζικο.
Και επειδή όπως μου γράφεις θέλεις κάτι γλυκό
θα σου προτείνω το Βιεννέζικο.
Ελπίζω να το δοκιμάσεις...
Να έχεις μια όμορφη μέρα!
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή στην καινούρια σου προσπάθεια.
Έκανα το κεικ χθες και ομολογώ ότι έγινε εξαιρετικό.
Αφράτο, ελαφρύ και γευστικότατο.
Καλή συνέχεια!
Μαριάνθη μουυυυυυυυυυ!!
ΔιαγραφήΕπιτέλους!!!!!!!!
Είπα ότι σε έχασα!!!!!!!
Χάρηκα πολύ που είδα το σχόλιο σου!!!!
Να'σαι καλά που δοκίμασες το νόστιμο αυτό κεκάκι.
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου:))
Υ.Γ.Θέλω να μου στείλεις το μέιλ σου.....
Καλό Σ/Κ/
Αλεξάνδρα
kalispera mia erotisi to alevri ine gia oles tis xrisis i farina efxaristo
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα nouka μου.
ΔιαγραφήΌπου δεν διευκρινίζεται διαφορετικά το αλεύρι να ξέρεις πάντα ότι
είναι για όλες τις χρήσεις.
Φιλάκια πολλά,
Αλεξάνδρα
alex to ekana eno fouskose poli anikse pano omorfe mera itane sa laspero sa malako pos na to po den ksero etsi prepi na ine i ekana kanena lathos apo gevsi telio
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλα καλό μου κορίτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω ότι δεν έκανες κάτι λάθος
γιατί οι οδηγίες είναι πολύ σαφής.
Υποθέτω όμως ότι μάλλον ο φούρνος σου,δεν είναι τόσο δυνατός.
Την άλλη φορά άσε το κέικ να ψηθεί 5-10 λεπτά
παραπάνω και νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το κέικ αυτό είναι πεντανόστιμο και κυρίως ζουμερό
όχι στεγνώ σαν τα περισσότερα,οπότε του αξίζει
να το δοκιμάσεις ξανά!
Καλή επιτυχία λοιπόν!
Φιλάκια πολλά,
Αλεξ.
Δηλαδή εδώ δεν κάνουμε το test με την οδοντογλυφίδα;
ΑπάντησηΔιαγραφήJoker μου φαίνεται, ο φούρνος μου ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στους χρόνους των συνταγών...
Θα το δοκιμάσω απόψε, για να δούμε...
Γεια σου,Γιάννη.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια κάνουμε κι εδώ το τέστ της οδοντογλυφίδας ..παράλειψη που θα διορθωθεί ΑΜΕΣΩΣ!!
Καλό Σ/Κ
Αλεξάνδρα
Με πρόλαβες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ Αλεξάνδρα!
kalispera!!!mporoume na xrisimopoihsoume bitam anti gia sporelaio?k an nai poso?euxaristw poly
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
Διαγραφήναι,μπορείς να αντικαταστήσεις το σπορέλαιο με την ίδια ποσότητα ΒΙΤΑΜ!
Καλή επιτυχία
Καλό Σ/Κ,
Α.
Πραγματικά το πιο νόστιμο αφράτο και λαχταριστό κεικ μαρμπέ που έχω φτιάξει! Ενθουσίασε τους πάντες και δεν έμεινε κανέις που να το δοκιμασε και να μην του άρεσε! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω συχνά κέικ αλλά σαν αυτό δεν παίζεται καταπληκτική συνταγή,αφράτο και νόστιμο πραγματικά Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Αλεξάνδρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά το πιο αφράτο & ελαφρύ κέικ Μαρμπέ...Ενώ δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο στα υλικά του, ξεχωρίζει από την πρώτη μπουκιά! Υπέροχη ιδέα για την μικρή μου που ξεκινάει το σχολείο για ένα υγιεινό κολατσιό! Προσπαθώ να βρώ ιδέες για σχολικό κολατσιό όπως καταλαβαίνεις...
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες & αναλυτικές συνταγές σου!
Καλημέρα Αλεξάνδρα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά υπέροχο το κέικ μαρμπέ! Απλό στην εκτέλεση και τόοοσο αφράτο! Ενώ δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι γευστικότατο και ελαφρύ! Μια πολύ καλή πρόταση για κολατσιό για την μικρή μου τώρα που ξεκινάνε και τα σχολεία!
Θα βρώ κι'αλλες προτάσεις σου για να καλύψουμε το καθημερινό μας παιδικό κολατσιό..👯
Συγχαρητήρια και πάλι για τις υπέροχες και αναλυτικές συνταγές σου!😋🍴❤
Πρωτη συνταγή που δοκιμάζω και ειναι απλα το καλυτερο κέικ ever!! Μπραβο!! Καθιερώθηκε κ το κέικ κ το σάιτ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλένη :)
Θα μπορούσα να το κάνω με βούτυρο, αντί για λάδι; Κ αν ναι πόσο;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσα να χρεισημοποιήσω απλό γάλα αντί για εβαπορέ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.