Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τα κουλουράκια της πεθεράς


...από τη Μυτιλήνη με αγάπη!!!
DSCN7643

Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκαλάδα
1 κούπα ζάχαρη
30 γρ. σουσάμι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.σ. αμμωνία ή 1 1/2 κ.γ. γεμάτο
1 baking powder
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)

σουσάμι για να τα τυλίξουμε

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την αμμωνία με την πορτοκαλάδα


DSCN7612

και τα προσθέτουμε σε μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά.

DSCN7613

Το αλεύρι το ρίχνουμε σταδιακά

DSCN7614

μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει.

  DSCN7615

Ανοίγουμε κορδόνια και σχηματίζουμε τα γνωστά κουλουράκια.


DSCN7616

Πατάμε τα κουλουράκια στο σουσάμι από τη μία μόνο μεριά
να κολλήσει καλά.

DSCN7617

Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15 λεπτά.

DSCN7619

Βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

DSCN7651
Σερβίρουμε με τον καφέ ή το γάλα μας και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα και
μυρωδάτα κουλουράκια!

 DSCN7652

6 σχόλια:

  1. μολις τα εκανα και εγιναν πολυ καλα, το ποσο τραγανα θα γινουν , απο τι
    εξαρτατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MΠOPΩ NA ANTIKATAΣTAΣTIΣΩ THN AMMΩNIA ME ΣOΔA Η; ΜΠΕΙΚΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη,γιατί δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ,νομίζω πως δεν μπορεις να αντικαταστήσεις την αμμωνία.

      Αν θες μπορεις να δοκιμάσεις κάποια άλλη συνταγή με το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς όμως αμμωνία...

      Καλό Σ/Κ από μένα,
      Α.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα οταν λετε 1 baking εννοειται 1 σακουλακι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάνδρα τέλεια έγιναν τα κουλουράκια!
    Υπέροχη και αυτή η συνταγή σου!!

    Ανθούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή