Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Άσπρη σάλτσα με γιαούρτι


Μια παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη
Βέροια και την πολύ καλή φίλη Έλσα.

DSC_0006_thumb[7]

Υλικά
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζανάκι του ελλ. καφέ με νερό
2 αβγά
1 γιαουρτάκι τύπου αγελαδίτσα
χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1 κ.σ. ΒΙΤΑΜ


Εκτέλεση
Σε μπολ διαλύουμε το νερό με το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0028

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να κάψει καλά.

DSC_0024

Στο μεταξύ σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά

DSC_0025

και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό από το λεμόνι.

DSC_0026

Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

DSC_0027

Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στην κατσαρόλα με το ΒΙΤΑΜ.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε και το διαλυμένο στο νερό αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

DSC_0029

Όταν η κρέμα μας πήξει είναι έτοιμη.

DSC_0030

Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα τα
κεφτεδάκια ή τα μπιφτέκια μας και να τα ανακατέψουμε ή να τα σερβίρουμε
απλά καλύπτοντας με την κρέμα.Κάντε ό,τι από τα δύο σας αρέσει.

DSC_0019

ΣΗΜ:Στη γεύση η κρέμα θυμίζει αβγολέμονο.
Αν μας βγει πολύ πηχτή,μπορούμε να την αραιώσουμε προσθέτοντας
λίγο νεράκι.
Συνοδεύει εξαιρετικά κεφτεδάκια,μπιφτέκια,ντολμαδάκια και ό,τι
άλλο μας αρέσει.


DSC_0007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου