Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Nουά με πορτοκάλι

Φαγητό 5 αστέρων!!!!

DSCN0831

Υλικά
1200 γρ. νουά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό
500 ml. κρέμα γάλακτος
γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
κασέρι σε φέτες (προτείνω το καπνιστό ΒΙΚΤΩΡΙΑ της ΑΓΝΟ ή ό,τι σας αρέσει)
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το ρόδισμα
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε τη λιπαρή ουσία που έχουμε επιλέξει στην κατσαρόλα μας.
Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος,λίγα λίγα κάθε φορά
(ανάλογα με το πόσα χωράει η κατσαρόλα μας),μέχρι να
τελειώσουν και από τις 2 πλευρές.

DSCN0801

DSCN0802


Όταν τελειώσουμε με το ρόδισμα του κρέατος,βάζουμε
και πάλι όλα τα κομμάτια πίσω στην κατσαρόλα,ρίχνουμε
αλάτι,πιπέρι,το χυμό του πορτοκαλιού και το νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά κι αφήνουμε το φαγητό
να σιγοβράσει,μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και
να μείνει λίγη σάλτσα στην κατσαρόλα.

DSCN0803

Βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος από την κατσαρόλα και
τα απλώνουμε σε ταψάκια που να τα χωράει ακριβώς.

DSCN0821

Βάζουμε πάνω στο κάθε κομμάτι μία φέτα από το
αλλαντικό μας

DSCN0822

και μία φέτα από το τυρί που επιλέξαμε.

DSCN0823

Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα προσθέτουμε
την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

DSCN0824

DSCN0825

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το φαγητό στο ταψί μας.

DSCN0826

Ψήνουμε,μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του φαγητού,περίπου
15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Σερβίρουμε το φαγητό με
ρύζι σαμπάνιας ή πατατούλες,ανάλογα με το γούστο μας.

DSCN0833

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου