Mε τέτοιο κορμό ποιος δε θα κολαστεί…
Υλικά
200 γρ.κρέμα γάλακτος
400 γρ. Νουτέλα
1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
προαιρετικά γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος,μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ετοιμάζουμε τη Νουτέλα σε μπολ και αδειάζουμε
μέσα σε αυτό και τη χτυπημένη σαντιγί.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σαντιγί-Νουτέλα στα μπισκότα
που στο μεταξύ έχουμε σπάσει σε μπολ και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε,βρέχουμε προηγουμένως ελαφρά τα μπισκότα
με γάλα(εγώ δεν τα βρέχω,γιατί τα θέλουμε τραγανά).
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με
λαδόκολλα,σκεπάζουμε και βάζουμε στην
κατάψυξη να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,προσθέτουμε στο μείγμα διάφορους ξηρούς καρπούς.
Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τρουφάκια,αφού
αφήσουμε πρώτα το μείγμα να σφίξει καλά.
Συνταγή από τη φίλη μου Χρύσα.
Υλικά
200 γρ.κρέμα γάλακτος
400 γρ. Νουτέλα
1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
προαιρετικά γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος,μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ετοιμάζουμε τη Νουτέλα σε μπολ και αδειάζουμε
μέσα σε αυτό και τη χτυπημένη σαντιγί.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σαντιγί-Νουτέλα στα μπισκότα
που στο μεταξύ έχουμε σπάσει σε μπολ και ανακατεύουμε.
Αν θέλουμε,βρέχουμε προηγουμένως ελαφρά τα μπισκότα
με γάλα(εγώ δεν τα βρέχω,γιατί τα θέλουμε τραγανά).
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα στρωμένη με
λαδόκολλα,σκεπάζουμε και βάζουμε στην
κατάψυξη να παγώσει και να στερεοποιηθεί.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,προσθέτουμε στο μείγμα διάφορους ξηρούς καρπούς.
Με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα τρουφάκια,αφού
αφήσουμε πρώτα το μείγμα να σφίξει καλά.
Συνταγή από τη φίλη μου Χρύσα.
Σε 5' τον φτιάχνεις,σε 2' έχει εξαφανιστεί!!! Δεν έχω λόγια για τον κορμό αυτό...απλά τέλειος...
ΑπάντησηΔιαγραφή(τη δεύτεςρη φορά που τον έφτιαξα ράντισα τα μπισκοτα και με λίγο κονιάκ μιας και αρέσει στο αγόρι μου...Εξίσου απολαυστικός μπορώ να πω...)
Ιωάννα
Ειλικρινά είναι ΤΕΛΕΙΟΣ ο συγκεκριμένος κορμός!!!! Πανεύκολος και πεντανόστιμος!! Τον έχω κάνει άπειρες φορές και όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό! :) Παρεμπιπτόντως, όλοι μου ζητούν την συνταγή!! Τα συγχαρητήρια μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία (Κύπρος)
aleksandra gia troyfakia mia aporia ta mpiskota ta bazoyme etsi h ta triboyme sto moylti?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτράτο μου καλή σου μέρα.
ΔιαγραφήΕίναι καλύτερα να αλέσεις τα μπισκότα για να κάνεις τα τρουφάκια.
Καλή επιτυχία και να μου πεις εντυπώσεις...
Αλεξάνδρα :)
αλεξανδρα σε ευχαριστω μολισ ομογενοποιηθουν ολα καταψηξη η ψηγειο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτράτο,βάλ'τα στην κατάψυξη
Διαγραφήνα σφίξουν καλά για να μπορέσεις να τα περάσεις από τη σοκολάτα.
Μετά αφού σοκολατωθούν ψυγείο....
νοστιμο και πανευκολο συγχαρητηρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερός ο κορμός, τέλειος!!!! δεν κρατήθηκα και δοκίμασα πρίν παγώσει τελείως!!!! Συγχαρητήσια υπέροχη συνταγή και αυτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα, Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσαμε για τη σαντιγί, από τη κρέμα γάλακτος, να χρησιμοποιήσουμε με πιο χαμηλά - λιπαρά , και αντι για νουτελα μια σπιτικη μερέντα... (Μ.Μ - Βόλος)
Καλή σου μέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΚρέμα με χαμηλά λιπαρά ΟΧΙ δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις γιατί αυτές οι κρέμες όσο και να τις χτυπήσεις με το μίξερ δεν πήζουν !!!!!!!!!!!!!!!!!
Σπιτική μερέντα, αν σας αρέσει και την προτιμάτε σαν γεύση ,ναι, γιατί όχικαι βέβαια μπορείς να βάλεις.
Καλή επιτυχία αν το δοκιμάσεις,
Α.
Alexandra σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή σου. Από τη μέρα που την έχω διαβάσει δε ξέρω και εγώ πόσες φορές την έχω φτιάξει. Είναι υπέροχος ο κορμός και σκέφτομαι να βάλω διπλή δόση μερέντα. Ποια είναι η γνώμη σου ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα γλυκιά μου:)
ΔιαγραφήΖητάω συγνώμη για την καθυστεριμένη απάντηση:(
Χαίρομαι ιδιαίτερα που σας άρεσε η συνταγή.
Σχετικά τωρα με το να διπλασιάσεις τη μερέντα..τι να πω γούστα βέβαια είναι αυτά απλά εγώ δεν θα το εκανα.
Αντε το πολύ να εβαζα 500 γρ. για να μπορέσει να υπάρχει η ισοροπία με τη σαντιγί!
Αυτά από μένα..
Καλή συνέχεια.
Α.
μολις εφτιαξα τον κορμο!επιστρεφω μετα την δοκιμη με εντυπωσεις!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλα τελειος..........................
ΑπάντησηΔιαγραφήΠανεύκολο και τέλειο!!!! Τόχω κάνει και τούρτα γενεθλίων με γλάσο από πάνω και υπερπαραγωγή σχεδίων!!!! Βέβαια έγινε πολύ γλυκιά, αλλά δε πήγε χαμένη...Ευχαριστώ για την ωραία συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγινε ο αγαπημενος μου κορμος τον εχω φτιαξει 3 φορες και τον τσακιζουμε...αλεξανδρα να σημειωσω οτι εγω εβαλα φυτικη σαντιγυ μορφατ και εγινε εξισου ωραιο....συγχαρητηρια λατρευω το blog σου!!! μαρια απο βολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ρωτησω κατι???? αντεχει έξω απο το ψυγειο? αν δηλαδη παγωσει μπορω να τον παρω μαζι μου για επιδορπιο μετα το πικνικ σε βουνο????
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπίστευτη συνταγή!!! Τα παιδιά μου τρελάθηκαν. Έγλυφαν τα δάχτυλά τους.
Λατρεύω το blog σου. Είσαι φοβερή!
Σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες συνταγές σου.
Μαρίνα
καλησπερα , αντι για κρεμα γαλακτος μπορω να βαλω φυτικη κρεμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπερα , αντι για κρεμα γαλακτος μπορω να βαλω φυτικη κρεμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εύκολο και πολύ γευστικό....εμένα βέβαια με 1/2 πακέτο μπισκότα ήταν υπερ-αρκετό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβασα τη συνταγη και ξετρελαθηκα! Για ποσα άτομα είναι η συγκεκριμένη δόση?
ΑπάντησηΔιαγραφήIt is really choco-delicious!!!!Thank you for this amazing recipe!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα, υπέροχο και εύκολο αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω με ζαχαρούχο γάλα έχεις να μου προτείνεις κάτι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή