Ω! ρε μάνα μου!!!!
Υλικά
400 γρ. χυλοπίτες (προτιμήστε τις φαρδιές)
2-3 μελιτζάνες σε μέτριους κύβους τηγανισμένες
σάλτσα κιμά (για περίπου 250-300 γρ. κιμά φτιάχνουμε τη σάλτσα όπως θα κάναμε για το παστίτσιο)
1 αβγό για τη σάλτσα του κιμά (προαιρετικά)
τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
4 κούπες μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Βράζουμε τις χυλοπίτες al dente σε αλατισμένο νερό και αφού τις σουρώσουμε
προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο Βιτάμ για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αν δε θέλουμε να τηγανίσουμε τις μελιτζάνες,αφού τις ετοιμάσουμε,
τις απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί,τις λαδώνουμε ελαφρά και τις
βάζουμε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς
να μαλακώσουν.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και στρώνουμε
από πάνω λίγη από την μπεσαμέλ μας.
Απλώνουμε τις μισές από τις χυλοπίτες και καλύπτουμε πάλι με λίγη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα
του κιμά,αφού την ανακατέψουμε με τις μελιτζάνες.
Πασπαλίζουμε πάλι με φέτα,στρώνουμε τις υπόλοιπες χυλοπίτες,ξανά λίγη
φέτα και τελειώνουμε στρώνοντας στην επιφάνεια του φαγητού την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει
όμορφο χρώμα το φαγητό μας.
▼
Αμαν Αλεξάνδρα τι είναι πάλι και τούτο μου τρέχουν τα σαλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φάγαμε χτες... Βαριόμουνα να κάνω μπεσαμέλ να βρωμίσω κι άλλη κατσαρόλα και δεν έκανα, έβαλα από πάνω φέτες γραβιέρα... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, το πυρέξ έγινε καπνός!!! Γι' αυτό σ' αγαπώ!!! <3 <3 <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να περιγράψω τη νοστιμιά αυτού του φαγητού!!! Ό,τι και να πω είναι λίγο!!! Το ότι ο πατέρας μου,ο οποίος δε συμπαθεί τα ζυμαρικά, έφαγε δυο πιάτα δείχνει την επιτυχία του!!! 10' για μια ακόμα φορά για την Αλεξάνδρα μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙωάννα
Λοιπόν είναι τέλειο φαγάκι. Μοιάζει με παστίτσιο και μουσακά μαζί.
ΑπάντησηΔιαγραφή