Ο πιο
νόστιμος κορμός που δοκιμάσατε ποτέ!!!
Υλικά
1 κούπα σησαμέλαιο ή αν δεν έχετε βάλτε σπορέλαιο καλής ποιότητας
2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή ΜΙΡΑΝΤΑ σπασμένα στο χέρι
250 γρ. άχνη
4 αβγά
2 κ.σ. κακάο
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
1 μικρό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
100 γρ. κουβερτούρα κομμένη με το μαχαίρι
μερικές κουταλιές γάλα (4-5)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα σε βαθύ μπολ,
κρατώντας 4 για τη διακόσμηση.
Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα μας σε χοντρά κομμάτια
και την προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας να ενωθούν όλα τα
υλικά πολύ καλά.
Βάζουμε σε φόρμα μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε
επάνω της τα 4 μπισκότα που κρατήσαμε,αφού
πρώτα τα σπάσουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκεπάζουμε
με τη λαδόκολλα που περισσεύει από το πλάι.
Φυλάσσουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Υλικά
1 κούπα σησαμέλαιο ή αν δεν έχετε βάλτε σπορέλαιο καλής ποιότητας
2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή ΜΙΡΑΝΤΑ σπασμένα στο χέρι
250 γρ. άχνη
4 αβγά
2 κ.σ. κακάο
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
150 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα
1 μικρό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
100 γρ. κουβερτούρα κομμένη με το μαχαίρι
μερικές κουταλιές γάλα (4-5)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα σπασμένα μπισκότα σε βαθύ μπολ,
κρατώντας 4 για τη διακόσμηση.
Κόβουμε με μαχαίρι τη σοκολάτα μας σε χοντρά κομμάτια
και την προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας να ενωθούν όλα τα
υλικά πολύ καλά.
Βάζουμε σε φόρμα μια λαδόκολλα και αραδιάζουμε
επάνω της τα 4 μπισκότα που κρατήσαμε,αφού
πρώτα τα σπάσουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκεπάζουμε
με τη λαδόκολλα που περισσεύει από το πλάι.
Φυλάσσουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά 2-3 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Αλεξάνδρα καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αυγά μπαίνουν ωμά, στον κορμό. Όταν τον βγάλουμε από την κατάψυξη δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας εξαιτίας των αυγών?
Ευχαριστώ πολύ!!!
Αλεξάνδρα καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιμένω στην προηγούμενη ερώτησή μου, σε σχέση με τ΄αυγά θα έχω απάντηση?
Ευχαριστώ!!!
Αγάπη μου γλυκιά μπορεις να βρεις τρόπους αποστείρωσης των αβγών απλά κάνοντας μια αναζήτηση στο Google.
ΔιαγραφήΔεν εχω να σου πω εγω κάτι παραπάνω.
Τα αβγα που χρησιμοποιώ εγω τα παίρνω από γνωστό μου πτηνοτρόφο και δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες γιατί είμαι σίγουρη για την ποιότητα τους.