Καταπληκτική!!!
Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
350 γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
2 αβγά
5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπόλικο άνηθο
αλάτι (με προσοχή),πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κ.σ.αλεύρι για την επιφάνεια
για το μείγμα της επικάλυψης
1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της πίτας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα κανονικών διαστάσεων ελαφρά λαδωμένο PYREX.
Πασπαλίζουμε με το αλευράκι όλη την επιφάνεια.
Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ.
Απλώνουμε καλύπτοντας όλη την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς,στη μεσαία θέση με
αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει αρκετά.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Κατά την άποψη μου,η πίτα είναι πολύ καλύτερη όταν κρυώσει.
Υλικά
4 μέτρια κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
350 γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το χέρι
2 αβγά
5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μπόλικο άνηθο
αλάτι (με προσοχή),πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κ.σ.αλεύρι για την επιφάνεια
για το μείγμα της επικάλυψης
1/2 κούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της πίτας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα κανονικών διαστάσεων ελαφρά λαδωμένο PYREX.
Πασπαλίζουμε με το αλευράκι όλη την επιφάνεια.
Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ.
Απλώνουμε καλύπτοντας όλη την πίτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 175 βαθμούς,στη μεσαία θέση με
αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
στην επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει αρκετά.
Σερβίρουμε.
ΣΗΜ:Κατά την άποψη μου,η πίτα είναι πολύ καλύτερη όταν κρυώσει.
Aleksandra kalhspera,epeidh exo ena megalo kolokuthi tha mporouses na mou peis peripou se grammaria h toulaxiston se flutzania poso vgainoun ta 4 kolokuthakia gia na upologiso analoga to megalo mou kolokuthi?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο περίπου πάντα και αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι περίπου 3,5 με 4 κούπες τα κολοκύθια!
ΔιαγραφήΛυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.
Καλό βράδυ από μένα,
Αλεξάνδρα
efxaristo gia thn grhgorh apanthsh sou,tha epaneltho me entuposeis..
ΑπάντησηΔιαγραφή1 ΕΡΩΤΗΣΗ: ΤΟ ΡΥΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, Ή ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ LIGHT??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και συγνώμη που ξέχασα να απάντήσω στην ερώτηση τόσο καιρό.
ΔιαγραφήΝαι,το ρύζι είναι απαρραίτητο γιατί αποροφάει τα υγρά της πίτας για να μη γίνει "λάσπη".
Σχετικά με το light,είναι τόσο μικρή η ποσότητα που πραγματικά δε νομίζω πως επιβαρύνει τόσο το τελικό αποτέλεσμα!
Και πάλι καλή σου μέρα,
Α.
Αλεξάνδρα καλησπέρα! Ποίες είναι οι κανονικές διαστάσεις σε ένα PYREX, γιατί δεν τα πάω τόσο καλά με αυτά.Καλό βράδυ! Κατερίνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλεος βρε παιδια πειραματιστητε και λιγο! Για να σας βοηθησω εγω γιατι το εκανα και ειναι πολυ ωραιο να ξερετε οτι το κολοκυθι αφου το τριψετε στραγγιξτε το με τα χερια να φυγουν καλα τα υγρα..για τις αναλογιες δοκιμαστε και δειτε μπορει να χρειαζεται κατι παραπανω..γυαουρτι εβαλα περισσοτερο για να καλυψη την επιφανεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΕΥΣΗ ..ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσες συνταγές σου έχω δοκιμάσει ήταν ΠΟΛΥ καλές. Αυτή αν και την ακολούθησα κατά γράμμα και τίποτα δεν πήγε στραβά, δεν είχε επιτυχία. Σαν να το χαλούσε το αυγό ή το ρύζι; δεν κατάλαβα. Συνεχίζουμε με την άλλη συνταγή για κολοκυθόπιτα ΜΕ φύλλο αυτη τη φορά. Καλο απόγευμα
ΑπάντησηΔιαγραφή