Ζυμαρικά από καλή πάστα!!!
Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) μακαρονάκι κοφτό
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
για την μπεσαμέλ
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα ζεστό
αλάτι,πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Σουρώνουμε και αδειάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ.
Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε όσο είναι ζεστά τα
ζυμαρικά για να λιώσει και να πάει παντού.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά,να μαραθούν καλά,με τις 4 κ.σ.
ελαιόλαδο.Αλατίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα,αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα λαχανικά
και το κεφαλοτύρι.Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας στο πυρέξ με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
απαλά να πάει παντού.
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 20-25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου με μικρές τροποποιήσεις.
Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) μακαρονάκι κοφτό
2-3 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
2 πιπεριές κέρατο σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
για την μπεσαμέλ
4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα ζεστό
αλάτι,πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 κούπα κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente.
Σουρώνουμε και αδειάζουμε τα μακαρόνια σε πυρέξ.
Βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε όσο είναι ζεστά τα
ζυμαρικά για να λιώσει και να πάει παντού.
Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά,να μαραθούν καλά,με τις 4 κ.σ.
ελαιόλαδο.Αλατίζουμε.
Όταν είναι έτοιμα,αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στην κρέμα τα λαχανικά
και το κεφαλοτύρι.Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας στο πυρέξ με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε
απαλά να πάει παντού.
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 20-25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της κ. Μπαρμπαρίγου με μικρές τροποποιήσεις.
Ωραίο και διαφορετικό φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έφτιαξα σε μια πιο ελαφριά έκδοση, βγήκε πολύ καλό!
Αρκετά εύκολο χωρίς ιδιαίτερο κόπο!
Μπράβο για τη συνταγή!!
=)