Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Κέικ με ινδοκάρυδο

Αγαπημένο κέικ καρύδας!

SV102746


Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ινδοκάρυδο
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας γάλα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς.
Θέλει γύρω στην μια ωρίτσα.Δοκιμάζουμε με ένα ξύλινο σουβλάκι αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε το κέικ μας σε πιατέλα.

SV102745

ΣΗΜ:Μπορούμε να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε να απλώσουμε μερέντα.
Μπορούμε να φτιάξουμε γκανάς σοκολάτας και να καλύψουμε το κέικ.
Τέλος μπορούμε να χτυπήσουμε σαντιγί με λίγη άχνη και βανίλια να καλύψουμε
το κέικ και να πασπαλίσουμε ινδοκάρυδο(έτσι το φτιάχνω εγώ τα Χριστούγεννα).

13 σχόλια:

  1. Epanerxomai stin idia syntagi isws gia triti fora!Efkolo,nostimo kai panta entyposiazei!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά άψογο το κέϊκ...!!!!!!Από τα καλύτερα..!!...Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poli kalo to keik. nomizw pos i sokolata to kanei kai apogeiwnetai!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειναι πολυ η ζαχαρη για την ποσοτητα αλευριου που εχει?η αλλη συνταγη για κεικ ινδοκαρυδο εχει τη μιση ποσοτητα ζαχαρης αλλα αναφερεις οτι ειναι παρομοια στη γευση..πως γινεται αυτο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. apla teleiooooooooooooooo sicharithria kalh mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα
    Τα υλικά είναι για τη φόρμα τη κλασσική την στρογγυλή με την τρύπα ή για την φόρμα την μικρή της φωτογραφίας?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ta ulika einai gia klasiki strogili forma.H forma tis fotografias einai makrosteni alla ki auti einai megali!!!!
    A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλη χρονια με υγεια!!!
    Θα κανω το κεΐκ για αλλη μια φορα!!!ειναι το αγαπημενο μας!
    Σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορουμε αντι για βουτυρο να βαλουμε σπορελαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορουμε αντι για βουτυρο να βαλουμε σπορελαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολυ ωραίο εγινε μόνο λίγο γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή