Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κορμός με ρίγες της κ. Σοφίας (Κορμός ζέμπρα με μπισκότα)

Κορμός “ΚΟΡΜΑΡΑ”…

Συνταγές..2

Υλικά
4 πακέτα ΠΤΙ ΜΠΕΡ
1 κιλό άχνη ζάχαρη
1 1/2 πακέτο ΒΙΤΑΜ κλασικό
6 αβγά
2-3 κ.σ. κακάο
1 κούπα περίπου γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ το ΒΙΤΑΜ με την άχνη.

DSCN4574

Προσθέτουμε δύο δύο τα αβγά και τα χτυπάμε κι αυτά.

DSCN4575

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2(κρατήστε λιγότερο λευκό)
και προσθέτουμε στο ένα το κακάο.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

DSCN4576

Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκότα και τα βουτάμε στο γάλα.

DSCN4577

Τα καλύπτουμε με λίγο από το μείγμα(σχηματίζουμε ένα
στρώμα μείγματος όσο περίπου είναι το πάχος του μπισκότου)
και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο όρθια,επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επειδή τα πρώτα 3-4 δεν μπορούν να σταθούν τα τοποθετούμε
ξαπλωμένα σε μια επιφάνεια και στη συνέχεια τα βάζουμε όρθια.

DSCN4578

DSCN4580

DSCN4581

Μπορούμε να φτιάξουμε 1 κορμό με το κάθε πακέτο από
τα μπισκότα ή 2- 3 μεγάλους.Κάντε ό,τι σας βολεύει.
Όταν τελειώσουμε με το στήσιμο των μπισκότων,καλύπτουμε
όλη την επιφάνεια του κορμού με το καφέ μείγμα.

DSCN4582 

Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και βάζουμε στην κατάψυξη
να παγώσει και να σφίξει καλά.

DSCN4584

Όταν είναι έτοιμος ο κορμός μας και για να τον σερβίρουμε,
ξετυλίγουμε και κόβουμε το πρώτο κομμάτι σχηματίζοντας τρίγωνο.
Έτσι τα επόμενα κομμάτια θα κοπούν με τέτοιο τρόπο που
θα σχηματίζουν ρίγες από το άσπρο και το σοκολατένιο μείγμα.

DSCN4585

DSCN4586

Εντυπωσιακό!!!

DSCN4595

2 σχόλια: