Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μακαρόνια με Ναπολιτάνικη σάλτσα

Μια Ιταλίδα με τα…όλα της!!!
DSC_0034
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι κον-κασέ(400 γρ.)
1 κ.γ. μουστάρδα έτοιμη
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι,πιπέρι

παρμεζάνα


Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

DSC_0001

Προσθέτουμε το ντοματάκι,τη μουστάρδα,τη ζάχαρη,

DSC_0002

το κρασί,

DSC_0003

το βούτυρο,αλάτι και πιπέρι.

DSC_0004

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Λίγο πριν πήξει,προσθέτουμε το μαϊντανό.

 DSC_0008

Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις
οδηγίες της συσκευασίας.Ενώνουμε με τη σάλτσα.
  
DSC_0015

Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με μπόλικη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

DSC_0044

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή. Είναι εύκολη, με απλά υλικά, αλλά ξεφεύγει από την κλασσική σάλτσα ντομάτας. Η μουστάρδα και ο μαιντανός ταιριάζουν πολύ αν και δεν το περίμενα. Επειδή όμως έχω δοκιμάσει κι άλλες συνταγές σου, σε εμπιστεύτηκα και αποδείχτηκες σωστή.
    Η παραλλαγή που έκανα ήταν ότι ανακάτεψα τη σάλτσα με τα μακαρόνια, λίγο τυρί τριμμένο και γκουντα από πάνω και το έβαλα σε πήλινο στο φούρνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή