Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πιτούλες με ανθότυρο στο λεπτό

…δηλαδή ποιο λεπτό στο δευτερόλεπτο!!!!

DSC_0019 

Υλικά

για 2 πίτες(4-8 μερίδες)
8 φύλλα κρούστας

για τη γέμιση
250 γρ. ανθότυρο
1 αβγό
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
3 κ.σ ζάχαρη

ελάχιστο ελαιόλαδο

για το γαρνίρισμα επιπλέον ζάχαρη και κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης σε πιάτο και τα ανακατεύουμε
πολύ καλά με ένα πιρούνι.

DSC_0001      

Σε αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 26-28 εκ.βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

DSC_0002

Σουρώνουμε ένα φύλλο και το βάζουμε πάνω από το λάδι.

DSC_0003

Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα φύλλο(δε βάζουμε άλλο λάδι ανάμεσα στα φύλλα).

DSC_0004

Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τη μισή από τη γέμιση να πάει παντού.

DSC_0005

Σκεπάζουμε σουρώνοντας ένα-ένα άλλα 2 φύλλα.

DSC_0006

Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα η πιτούλα μας από κάτω.
Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στην επιφάνεια και με τη βοήθεια σπάτουλας
γυρίζουμε και την άλλη πλευρά να πάρει χρώμα κι αυτή.

DSC_0007

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά με τα υπόλοιπα υλικά.

DSC_0023

ΣΗΜ:Γνωστή λίγο πολύ η τεχνική για αυτήν τη γρήγορη πιτούλα,
θέλω να πιστεύω πως με τη γέμιση που προτείνω θα σας ενθουσιάσει.


DSC_0034

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου