Απολαύστε τα με το ποτό σας και όχι μόνο……
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
14 γρ.ή 1 γεμάτη κουταλιά σούπας baking powder
2 αβγά
36 γρ. ή 2 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
430-450 γρ. αλεύρι
10 γρ.αλάτι
για το άλειμμα
ένα κρόκο αβγού
παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας πάρα πολύ καλά!
Πλάθουμε μακριά μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε ίσες
αποστάσεις.Όταν τελειώσουμε με το ζυμάρι μας,τα βάζουμε
σε ταψί σε κάποια απόσταση το ένα απο το άλλο,γιατί θα
φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Αλείφουμε με κροκάδι αβγού και πασπαλίζουμε
με παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω-κάτω,μέχρι να ροδίσουν,περίπου μισή ώρα.
H συνταγή είναι επαγγελματική.
Εξαιρετικά σε υφή και γεύση! Εμένα που δεν μου αρέσουν τα πολύ αλμυρά,έβαλα 5 γρ. αλάτι και θεωρώ ότι ήταν μια χαρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννη
αγαπητη Αλεξανδρα,μολις ξεφουρνισα και δοκιμασα ενα μπατον σαλε......
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν εχω λογια να περιγραψω την τραγανη υφη της ζυμης και το πως λιωνουν στο στομα..τα συγχαρητηρια μου.ηταν η πρωτη φορα που δοκιμασα να τα φτιαξω και ενθουσιαστηκα.σ'ευχαριστουμε για την αναρτηση.
Φοβερά και πολύ τραγανά.Συγχαρητήρια για όλες τις συνταγές σας...
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή