Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ρεβίθια σούπα

… το κουκί και το ρεβίθι μαλώνανε στη βρύση…

DSC01486[1]

Υλικά
μισό κιλό ρεβίθια
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή μισή κούπα πουμαρό
8-9 κούπες νερό (περίπου)
1 τριμμένο μεγάλο κρεμμύδι


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο χλιαρό
νερό με 1 κ.σ. αλάτι.

DSC01466[1]

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ για να φουσκώσουν και να
μαλακώσουν.
Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό και τα βάζουμε στην
κατσαρόλα με το νερό της συνταγής.

DSC01471[1][1]

Μόλις αρχίσουν και βράζουν καθαρίζουμε και πετάμε τον
αφρό που σχηματίζεται.

DSC01472[2][1]

Προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι τον πελτέ
ή το πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
με σκεπασμένο το καπάκι,μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια
και να χυλώσει το ζουμί τους.

DSC01477[7][1]

Σερβίρουμε με ελιές,διάφορα τουρσιά και παστά ψάρια.

DSC01481[1]

Τη συνταγή έφτιαξε και μάς έστειλε η φίλη μας Νόπη.

1 σχόλιο:

  1. Το έφτιαξα σήμερα!! Πολύ ωραίο φαγητό!
    Έβαλα και λίγο αλευράκι να δέσει και όταν έγιναν έριξα ένα μέρος στο μπλεντερ και το έλιωσα και μετά πάλι στην κατσαρόλα, τα βοηθάει και να χυλώσουν !

    Μπράβο σου Νόπη!
    Σε ευχαριστώ!!
    =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή