Μια εναλλακτική πρόταση για το πρώτο γλύκισμα
της νέας χρονιάς.
Πιο αφράτη και πιο γευστική από την παραδοσιακή
συνταγή.
Μην ξεχάσετε το φλουρί…
Υλικά
200 γρ. φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας κονιάκ
4 αβγά
3 1/2 κούπες αλεύρι
20 γρ.(ένα φακελάκι) baking powder
1 κ.γ. μαχλέπι
3/4 κ.γ. κακουλέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,
το γάλα,
το κονιάκ
και τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Τέλος,βάζουμε το αλεύρι,κοσκινισμένο,μαζί με το baking.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει
καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε μέσα στο κέικ.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά να
σταθεί και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με άχνη ή το
στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Το κέικ γίνεται καλύτερο όσο περνάνε οι μέρες και αναπτύσσονται
τα αρώματα του.
Και 2 ιδέες για να στολίσετε το τσουρεκοκέικ σας,
για να το παρουσιάσετε ως βασιλόπιτα στο πρώτο
τραπέζι της νέας χρονιάς:
της νέας χρονιάς.
Πιο αφράτη και πιο γευστική από την παραδοσιακή
συνταγή.
Μην ξεχάσετε το φλουρί…
Υλικά
200 γρ. φρέσκο βούτυρο καλής ποιότητας
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας κονιάκ
4 αβγά
3 1/2 κούπες αλεύρι
20 γρ.(ένα φακελάκι) baking powder
1 κ.γ. μαχλέπι
3/4 κ.γ. κακουλέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,
το γάλα,
το κονιάκ
και τα μπαχαρικά.Ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη.
Τέλος,βάζουμε το αλεύρι,κοσκινισμένο,μαζί με το baking.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει
καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε μέσα στο κέικ.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο,το αφήνουμε 10 λεπτά να
σταθεί και το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε,πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ με άχνη ή το
στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Το κέικ γίνεται καλύτερο όσο περνάνε οι μέρες και αναπτύσσονται
τα αρώματα του.
Και 2 ιδέες για να στολίσετε το τσουρεκοκέικ σας,
για να το παρουσιάσετε ως βασιλόπιτα στο πρώτο
τραπέζι της νέας χρονιάς:
teleia
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη χρονιά!!! το τσουρεκοκεικ θεικό!! απίστευτα αφράτο !!! το συνιστώ ανεπιφύλακτα... Λιλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήχρόνια πολλά και καλή χρονιά, πάντα με όμορφες δημιουργίες εύχομαι! Το τσουρεκοκέικ σου μας ενθουσίασε! Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν το τελικό μείγμα, μετά την προσθήκη του αλευριού, πρέπει να είναι σφικτό. Γιατί μόλις έριξα το αλεύρι μου έγινε σαν την ζύμη του τσουρεκιού και όχι του κέικ που είναι λίγο πιο υδαρό. Αναρωτιόμουν μήπως έπρεπε να ρίχνω το αλεύρι σταδιακά όσο πάρει, μέχρι να γίνει σαν μείγμα για κέικ.
Σοφία
Καλησπέρα Σοφία μου.
ΔιαγραφήΧρόνια σου πολλά και καλή χρονιά.
Σοφία μου το μείγμα δεν είναι τόσο σφιχτό,σαν τη ζύμη του τσουρεκιού που μου λες,είναι σαν ένα κανονικό κέικ.
Μήπως μέτρησες τα υλικά σου λάθος;
Τι να πω,τόσο δυνατό να ήταν το αλεύρι σου...
Μου κάνει εντύπωση!!
Τη συνταγή την έχουν φτιάξει πολύ φίλοι,
όχι μόνο εδώ αλλά και στο παλιό μπλογκ που την είχα,κανένας δεν μου έγραψε κάτι παρόμοιο..
Αντίθετα, όλοι μου έχουν γράψει τα καλύτερα για την ευκολία του και τη νοστιμιά του.
Πάντως σημασία έχει ότι σαν αποτέλεσμα ήταν νόστιμο
και το ευχαριστηθήκατε;))
Εύχομαι και του χρόνου γλυκιά μου!
Φιλάκια πολλά
Αλεξ.
την εφτιξα φετος και προσθεσα μεσα φουντουκια και σταφιδες!!τελεια!! αφροδιτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Κι εγώ την ώρα που έριξα το αλεύρι λέω κάτι δεν έκανα καλά! Όπως και να χει πάλι νόστιμο βγήκε! Την επόμενη φορά θα έχω τα μάτια μου 14!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και πάλι!
Καλή συνέχεια!
aleksandra bouthro poy les to fresko ayto poy kanoyme koyrampiedes h px typoy lourpack??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Στράτο μου.
ΔιαγραφήΒάλε ό,τι αρέσει σε σένα περισσότερο!
Εγω βάζω φρέσκο βούτυρο ΧΩΡΙΟ!!!
Καλή επιτυχία αν τη δοκιμάσεις κάποια στιγμή!
Α.
Αλεξάνδρα, καταπληκτικές οι συνταγές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να σε ρωτήσω αν θα μπορούσα στη συγκεκριμένη συνταγή να χρησιμοποιήσω λάδι αντί για βούτυρο, και αν ναι πόσες κούπες?
Σε ευχαριστώ και χρόνια πολλά!
Σε όλες τις συνταγές μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι ή μαργαρίνη στις ίδιες ποσότητες!!
ΔιαγραφήΣαφώς το αποτέλεσμα δεν θα έχει το ίδιο άρωμα,,αν όμως μας αρέσει περισσότερο το λάδι από το βούτυρο μέσα στα γλυκά μα, κανένα πρόβλημα!!!
Καλή συνέχεια καλή πρωτοχρονιά!!!
Α.
aleksandra eyxaristw para polly thn eftiaksa hdh polly teleia kalh xronia me ygeia kai toy xronoy!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που σου άρεσε Στράτο!!!
ΔιαγραφήΚαλή πρωτοχρονιά σου εύχομαι!!!
Α.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΚΟΥΛΕ ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και Χρόνια πολλά!!Μόλις την έφτιαξα κι μοσχομυρίζει το σπίτι..δεν ξέρω από γεύση ακόμη(αύριο θα την δοκιμάσουμε) αλλά ήταν νοστιμότατη και σαν ζύμη!!!Ευχαριστώ για την συνταγή.Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ - πολύ νόστιμη. Αυθεντική γεύση βασιλόπιτας με την ευκολία του κέικ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα δεν θα περιμένω ένα ολόκληρο χρόνο για να την ξανακάνω!
Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια για όλες σου τις συνταγές... Σήμερα έφτιαξα την εναλλακτική βασιλόπιτα... Το αποτέλεσμα τέλειο!!! Μόνο που στην μέση μου άνοιξε -έσκασε όπως είναι στη φωτογραφία της δικιά σου... Αυτό πως μπορώ να το αποφύγω... Και για να την στολίσω τη πρωτοχρονιά τη γλασο να χρησιμοποιησω ??? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου και καλό μηνα σου εύχομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον για το σκασιμο στη μεση,θα σου πρότεινα να σηκωσεις το ταψακι σου 2-3 φορες ψηλά(όχιστον ουρανο,περιπου20 εκ. ψηλά..) και να το αφησεις να πέσει στον παγκο σου.
Δοκιμασε το νομιζω πως κανει διαφορά.
Για το στόλισμα τωρα μπορεις να λιωσεις σοκολατα λευκή ή μαύρη και να το περιχύσεις να το καλύψεις με ζαχαρόπαστα ή καποιο γλάσο με αχνη και χυμό πορτοκαί...αναλογα τα γουστα σας πάντα.
Όπως και να εχει πάντως είναι πολύ νόστιμη συνταγή και σιγουρα θα ενθουσιάσει!!!!!
Καλές γιορτες από μένα και καλή επιτυχία σε ό,τι κανεις :)
Την εκανα σημερα και βγηκε φοβερη!!Προσθεσα μεσα ψηφιδες σοκολατας και λιγο χυμο πορτοκαλιου επειδη το αλευρι επεσε πολυ.Χιλια μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την φτιάξω σήμερα για 3η συνεχή χρονιά! Είναι αξεπέραστη, όπως κ συ, Αλεξ! Εύχομαι πάντα επιτυχίες κ μια καλή και δημιουργική χρονιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με αγάπη κ υγεία!!!! Το μόνο που έχω να πω είναι ότι έπαθα την πλάκα μου!!! Ο καθένας έφαγε από ένα μεγάλο κομμάτι κ γω όλη τη υπόλοιπη βασιλόπιτα! Ήταν τρομερή!!!! Κ του χρόνου με υγεία!!!@
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα για τα παιδιά του κατηχητικού και με έβγαλε ασπροπρόσωπη. Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα την τιμήσουμε!!! Νόστιμη και αρωματική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η 4η χρονιά που θα την κάνω και δεν την αλλάζω! Απλά υπέροχη!! καλή χρονιά σε όλους με υγεία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είσαι μάνα μου κ το παράτησες το blog?? Εγώ δεν σε αλλάζω πάντως... ότι κ να θέλω να φτιάξω, συμβουλεύομαι τις συνταγές σου! Νά'σαι καλά ότι κ να κάνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑδιαφορη,χωρίς αρωμα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα, εσυ που τη λες αδιαφορη,εχεις μαθει να βρασεις κανενα αβγο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ.Μ.-ξερεις εσυ Αλεκα...
Η καλύτερη με διαφορά!! Όσες φορες την έχω κάνει, τα καλύτερα σχόλια...ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι αλεύρι? Φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις? Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφή