Άσ’τα να
πάνε…
Υλικά
8 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
30 γρ. baking powder
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα γάλα βραστό
για το σιρόπι
1200 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,ενώ χωριστά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.
Προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους το αλεύρι,τις βανίλιες, το baking και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα
και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό,το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη,ρίχνουμε τη γλυκόζη,το χυμό λεμονιού κα το βούτυρο.
Βράζουμε για 7 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο ρεβανί.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά,κομμένο σε κομμάτια.
Φυλάξτε το γλυκό στο ψυγείο και απολαύστε το δροσερό με μια μπάλα παγωτό.
Υλικά
8 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
30 γρ. baking powder
χυμό από μισό λεμόνι
1 κούπα γάλα βραστό
για το σιρόπι
1200 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,ενώ χωριστά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι.
Προσθέτουμε στο μπολ με τους κρόκους το αλεύρι,τις βανίλιες, το baking και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα
και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό,το βγάζουμε από το φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη,ρίχνουμε τη γλυκόζη,το χυμό λεμονιού κα το βούτυρο.
Βράζουμε για 7 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το κρύο ρεβανί.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει καλά,κομμένο σε κομμάτια.
Φυλάξτε το γλυκό στο ψυγείο και απολαύστε το δροσερό με μια μπάλα παγωτό.
Το έκανα και είναι τέλειο...
ΑπάντησηΔιαγραφή