Τα Κρητικά
μας!!!
Υλικά
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
50 γρ. ντάκο (κρητικό παξιμάδι) τριμμένο πολύ καλά
40 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
50 ml. γάλα
4 κ.σ.λάδι
αλάτι,πιπέρι
θυμάρι,βασιλικό,ρίγανη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα μαζί τα υλικά μας και τα βάζουμε σε μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί στο ψυγείο όσο γίνεται
περισσότερο (ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη).
Πλάθουμε κεφτεδάκια και ψήνουμε στη σχάρα (είναι πολύ πιο νόστιμα)
ή στο φούρνο,σε λαδωμένο ταψί,μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές!
Υλικά
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
50 γρ. ντάκο (κρητικό παξιμάδι) τριμμένο πολύ καλά
40 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
50 ml. γάλα
4 κ.σ.λάδι
αλάτι,πιπέρι
θυμάρι,βασιλικό,ρίγανη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα μαζί τα υλικά μας και τα βάζουμε σε μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί στο ψυγείο όσο γίνεται
περισσότερο (ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη).
Πλάθουμε κεφτεδάκια και ψήνουμε στη σχάρα (είναι πολύ πιο νόστιμα)
ή στο φούρνο,σε λαδωμένο ταψί,μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρυζάκι ή πατάτες τηγανητές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου