Τρώγονται μετά
μανίας!!!
Υλικά
250 γρ. ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή ηλιέλαιο
220 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. χυμό πορτοκάλι
80 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι και επιπλέον κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το 1 κιλό από το αλεύρι με το baking
και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε το λιωμένο ΒΙΤΑΜ.Ανακατεύουμε καλά να
λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε στο χυμό από το πορτοκάλι τη σόδα και τη
ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ,την κανέλα και το γαρύφαλλο
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ,προσθέτουμε το επιπλέον
αλευράκι που έχουμε,ρίχνοντάς το σταδιακά μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη κανονική που δεν κολλάει.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς περίπου
20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα φυλάσουμε σε κουτί
μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μαλακά.
ΣΗΜ: Πετιμέζι μπορούμε να βρούμε σε όλα τα μεγάλα Σ/Μ ή να φτιάξουμε
μόνοι μας βράζοντας σε σιγανή φωτιά μούστο μέχρι να αποκτήσει μια μέτρια
πυκνότητα.
Υλικά
250 γρ. ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή ηλιέλαιο
220 γρ. πετιμέζι
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. χυμό πορτοκάλι
80 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κιλό αλεύρι και επιπλέον κοσκινισμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το 1 κιλό από το αλεύρι με το baking
και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πετιμέζι με τη ζάχαρη και
προσθέτουμε το λιωμένο ΒΙΤΑΜ.Ανακατεύουμε καλά να
λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύουμε στο χυμό από το πορτοκάλι τη σόδα και τη
ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ,την κανέλα και το γαρύφαλλο
και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας.
Αν η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή ,προσθέτουμε το επιπλέον
αλευράκι που έχουμε,ρίχνοντάς το σταδιακά μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη κανονική που δεν κολλάει.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς περίπου
20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τα κουλουράκια μας να κρυώσουν και τα φυλάσουμε σε κουτί
μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν μαλακά.
ΣΗΜ: Πετιμέζι μπορούμε να βρούμε σε όλα τα μεγάλα Σ/Μ ή να φτιάξουμε
μόνοι μας βράζοντας σε σιγανή φωτιά μούστο μέχρι να αποκτήσει μια μέτρια
πυκνότητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου