Nηστήσιμα αλλά και…παντός καιρού,
σας ψήνουν να τα δοκιμάσετε…
Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας λευκό κρασί
2 κ.γ. αλάτι κοφτά (περίπου 8-9 γρ.)
1/2 φακελάκι baking powder(10 gr.)
450 gr. περίπου αλεύρι για το πασπάλισμα σουσάμι παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το κρασί.
Προσθέτουμε το baking powder,
το αλάτι,
ανακατεύουμε λίγο
και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας,μέχρι να πάρουμε
μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει. Ανάλογα με το αλεύρι μας μπορεί
να χρειαστούμε περισσότερο ή λιγότερο από τα 450 γρ. που δίνω στα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε κομμάτια μεγάλα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι
σε χοντρό φύλλο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Με το πλαστράκι μας περνάμε πάνω από το σουσάμι,για να κολλήσει
καλά στη ζύμη.
Γυρίζουμε το φύλλο μας από την άλλη πλευρά(να πάει κάτω η πλευρά
με το σουσάμι)και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Πατάμε και πάλι με το πλαστράκι για να κολλήσει.
Κόβουμε με το ροδάκι της πίτσας λωρίδες από το ζυμάρι και τις στρίβουμε
2-3 φορές.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Απολαύστε τα!!!
σας ψήνουν να τα δοκιμάσετε…
Υλικά
2/3 κούπας ελαιόλαδο
2/3 κούπας λευκό κρασί
2 κ.γ. αλάτι κοφτά (περίπου 8-9 γρ.)
1/2 φακελάκι baking powder(10 gr.)
450 gr. περίπου αλεύρι για το πασπάλισμα σουσάμι παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το λάδι και το κρασί.
Προσθέτουμε το baking powder,
το αλάτι,
ανακατεύουμε λίγο
και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας,μέχρι να πάρουμε
μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει. Ανάλογα με το αλεύρι μας μπορεί
να χρειαστούμε περισσότερο ή λιγότερο από τα 450 γρ. που δίνω στα υλικά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε κομμάτια μεγάλα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι
σε χοντρό φύλλο και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Με το πλαστράκι μας περνάμε πάνω από το σουσάμι,για να κολλήσει
καλά στη ζύμη.
Γυρίζουμε το φύλλο μας από την άλλη πλευρά(να πάει κάτω η πλευρά
με το σουσάμι)και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Πατάμε και πάλι με το πλαστράκι για να κολλήσει.
Κόβουμε με το ροδάκι της πίτσας λωρίδες από το ζυμάρι και τις στρίβουμε
2-3 φορές.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Απολαύστε τα!!!
Αλεξάνδρα μου καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορώ να αντικαταστήσω το αλεύρι της συνταγής αυτής με αλεύρι ολικής?? ή έστω μέρος του??
αν όχι μπορώ να το κάνω σε κάποια άλλη από τις συνταγές σου για κριτσίνια?? ευχαριστώ!
Καλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι ότι το αλεύρι ολικής δεν είναι από τ'αγαπημένα μου και δεν το πολύ χρησιμοποιώ.
Σίγουρα μπορεις να αντικαταστήσεις και σ'αυτή αλλά και στις άλλες συνταγές αν όχι όλο το αλεύρι τουλάχιστον ενα μέρος του με ολικής δεν μπορώ όμως να σου πω τίποτα για το αποτέλεσμα γιατί δεν το εχω δοκιμάσει.
Αν θες ρίξε μια ματιά σε αυτό που εχω δοκιμάσει και ξέρω ότι είναι πολύ καλό,με αλεύρι ολικής:
http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_10.html
Θα προσπαθήσω να βρω και συνταγή για κριτσίναι με όλικής και μόλις εχω κάτι καλό θα το αναρτήσω να είσαι σίγουρη.
Για την ώρα φιλάκια πολλά
και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις,
Α.
Αλεξανδρα μου ποσα κομματια βγαινουν περιπου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ, ΒΓΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ.ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΕΨΗΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΙΚΡΙΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ. ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ ΙΣΩΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
Διαγραφή