Άρωμα Ελλάδας!!!
Υλικά
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
250 γρ.φέτα
112 γρ. (1/2 κούπας) μαργαρίνη soft ή αλλιώς λιωμένη ή φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ. baking powder
μισό από ένα αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με πιρούνι
1/2 κ.γ. αλάτι αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλατισμένη
ρίγανη καλή
αλεύρι όσο πάρει,περίπου μισό κιλό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά και τελευταίο το
αλεύρι,μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Σχηματίζουμε μπαλίτσες και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί
στρωμένο με λαδόκολλα.
Πλάθοντας τα τυροπιτάκια θα κολλάνε ελαφρά στα χέρια.
Αυτό είναι φυσιολογικό και δε χρειάζεται να προσθέσετε παραπάνω
αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο(αντιστάσεις
πάνω κάτω)μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Αν το μείγμα σας γίνει σφιχτό,προσθέστε λίγο επιπλέον γιαούρτι.
Μπορείτε να ψήσετε τα τυρορίγανα και να τα φυλάξετε έτοιμα στην
κατάψυξη για όταν τα χρειαστείτε.
ΠΗΓΗ:Αρμονία
Υλικά
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
250 γρ.φέτα
112 γρ. (1/2 κούπας) μαργαρίνη soft ή αλλιώς λιωμένη ή φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1/2 κ.γ. baking powder
μισό από ένα αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει με πιρούνι
1/2 κ.γ. αλάτι αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλατισμένη
ρίγανη καλή
αλεύρι όσο πάρει,περίπου μισό κιλό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά και τελευταίο το
αλεύρι,μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να πλάθεται.
Σχηματίζουμε μπαλίτσες και αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί
στρωμένο με λαδόκολλα.
Πλάθοντας τα τυροπιτάκια θα κολλάνε ελαφρά στα χέρια.
Αυτό είναι φυσιολογικό και δε χρειάζεται να προσθέσετε παραπάνω
αλεύρι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο(αντιστάσεις
πάνω κάτω)μέχρι να ροδίσουν.
ΣΗΜ:Αν το μείγμα σας γίνει σφιχτό,προσθέστε λίγο επιπλέον γιαούρτι.
Μπορείτε να ψήσετε τα τυρορίγανα και να τα φυλάξετε έτοιμα στην
κατάψυξη για όταν τα χρειαστείτε.
ΠΗΓΗ:Αρμονία
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ BLOG ΣΟΥ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΥΡΕΝΙΟ ΕΝΩ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΥΣΗ "ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΙΤΑ". ΛΥΠΑΜΑΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πρέπει να λυπάσαι καθόλου που μας γράφεις
την άποψη σου για τη συνταγή που δοκίμασες.
Δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν τα πάντα!!
Αλοίμονο.
Απλά με εκπλήσεις γιατί αυτή η συνταγή μπορεί εδώ
να μην έχει σχόλια στο παλιό blog όμως που
την είχα ήταν από τις συνταγές με τον πλέον
θετικό σχολιασμό!!
Και πάλι σ'ευχαριστώ που μας έγραψες τη γνώμη σου
και λυπάμαι που δεν ευχαριστήθηκες από το αποτέλεσμα.
Πάντα φιλικά,
Αλεξάνδρα
Μολις τα εκανα κ ειναι φανταστικα. Αν θελει κατι πιο τυρενιο μπορεις να βαλεις πιο πολυ τυρι. Η κ κεφαλογραβιερα οπως εβαλα πχ εγω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμενα μου θυμισε τη ζυμαροπιτα της ηπειρου σε πιο μοντερνα κ μπουφε εκδοχη.
Ενθουσιαστηκα!