Μεζές για μερακλίδες!!!
Υλικά
σαρδέλες
αλάτι χοντρό
αλάτι ψιλό
ξίδι
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας πάρα
πολύ καλά και αφαιρούμε τα κεφάλια.
Τις βάζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει και τις
αφήνουμε εκεί για μισή ώρα.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι μπόλικο χοντρό
αλάτι.Αραδιάζουμε επάνω τις σαρδέλες με την ίδια
φορά.Θα πρέπει η πλάτη της μιας να βλέπει την κοιλιά
της άλλης.
Σκεπάζουμε καλά με χοντρό και ψιλό αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα ψάρια μας.Σκεπάζουμε την τελευταία
στρώση με μπόλικο αλάτι,χοντρό και ψιλό και
αφήνουμε να σταθούν για 2-3 ημέρες να στραγγίσουν
τα υγρά τους.
Τις βγάζουμε από το αλάτι όταν είναι έτοιμες
και τις πλένουμε πάρα πολύ καλά!
Τις βάζουμε σε μπολ με ξίδι που να τις
σκεπάζει και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες,
όσες δηλαδή πρόκειται να καταναλώσουμε,
για να είναι ζουμερές,μιας και όσο στέκονται
μέσα στο αλάτι στεγνώνουν.
Μην τις κρατήσετε στο αλάτι περισσότερο
από 2-3 μέρες!
Η συνταγή είναι της κας Αλεξιάδου.
Υλικά
σαρδέλες
αλάτι χοντρό
αλάτι ψιλό
ξίδι
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες μας πάρα
πολύ καλά και αφαιρούμε τα κεφάλια.
Τις βάζουμε σε νερό που να τις σκεπάζει και τις
αφήνουμε εκεί για μισή ώρα.
Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι μπόλικο χοντρό
αλάτι.Αραδιάζουμε επάνω τις σαρδέλες με την ίδια
φορά.Θα πρέπει η πλάτη της μιας να βλέπει την κοιλιά
της άλλης.
Σκεπάζουμε καλά με χοντρό και ψιλό αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να
τελειώσουν τα ψάρια μας.Σκεπάζουμε την τελευταία
στρώση με μπόλικο αλάτι,χοντρό και ψιλό και
αφήνουμε να σταθούν για 2-3 ημέρες να στραγγίσουν
τα υγρά τους.
Τις βγάζουμε από το αλάτι όταν είναι έτοιμες
και τις πλένουμε πάρα πολύ καλά!
Τις βάζουμε σε μπολ με ξίδι που να τις
σκεπάζει και τις αφήνουμε για μισή ώρα.
Βγάζουμε από το ξίδι και τις βάζουμε σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Καλό είναι να φτιάχνουμε μικρές ποσότητες,
όσες δηλαδή πρόκειται να καταναλώσουμε,
για να είναι ζουμερές,μιας και όσο στέκονται
μέσα στο αλάτι στεγνώνουν.
Μην τις κρατήσετε στο αλάτι περισσότερο
από 2-3 μέρες!
Η συνταγή είναι της κας Αλεξιάδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου