….ο φούρνος θα τα ψήσει το σπίτι
θα μυρίσει!!!!
Υλικά
1 πακέτο ΒΙΤΑΜ
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά και 1 ασπράδι
3 βανίλιες
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(και λίγο επιπλέον)
για το άλειμμα
1 κρόκο αβγού
ΕκτέλεσηΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αβγά και το ασπράδι και χτυπάμε να ενσωματωθούν
στο μείγμα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες
και 3 κούπες από το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Σταματάμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι,προσθέτοντας όσο αλεύρι
χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.Θα πάρει περίπου 1 με
1 1/2 κούπα αλεύρι ακόμη.
Ανοίγουμε κορδώνια και σχηματίζουμε τα γνωστά σε
όλους μας κουλουράκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Αλείφουμε με το κροκάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθούν και τα αραδιάζουμε σε σχάρα
να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάζουμε σε δοχείο για μπισκότα.
Υλικά
1 πακέτο ΒΙΤΑΜ
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 αβγά και 1 ασπράδι
3 βανίλιες
4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του(και λίγο επιπλέον)
για το άλειμμα
1 κρόκο αβγού
ΕκτέλεσηΧτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσει
και να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αβγά και το ασπράδι και χτυπάμε να ενσωματωθούν
στο μείγμα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες
και 3 κούπες από το αλεύρι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Σταματάμε και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι,προσθέτοντας όσο αλεύρι
χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.Θα πάρει περίπου 1 με
1 1/2 κούπα αλεύρι ακόμη.
Ανοίγουμε κορδώνια και σχηματίζουμε τα γνωστά σε
όλους μας κουλουράκια.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Αλείφουμε με το κροκάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να σταθούν και τα αραδιάζουμε σε σχάρα
να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάζουμε σε δοχείο για μπισκότα.
φοβερα !!!Τα φτιαξαμε το Πασχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήaaaaa teleiaa
Διαγραφήkl einai fobera poli nostima mprabooo!!!
Διαγραφήki ego ta kano sixna teleia sigxarhthria....
ΑπάντησηΔιαγραφή