Νόστιμα προψημένα
φύλλα φτιαγμένα με 3 υλικά: αλεύρι,νερό,
αλάτι! Ψημένα στο τζάκι ή στο σατζ και φυλαγμένα σε σκιερό
μέρος για τουλάχιστον ένα χρόνο,αποτελούσαν βασικό
στοιχείο της διατροφής των Ποντίων!
Βάλτε τα στο τραπέζι σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
γιατί πραγματικά το αξίζουν!!!
Υλικά
περέκ (προψημένα φύλλα,Ποντιακές πίτες)
λιπαρή ουσία της επιλογής σας(βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μαργαρίνη)
τυρί φέτα ή κασέρι ή ό,τι άλλη γέμιση σας αρέσει(ακόμη και χορταρικά)
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ένα τα προψημένα φύλλα και τα μουσκεύουμε
να βραχούν καλά χωρίς να γίνουν “λάσπη”.
Αφήνουμε να σταθούν για λίγο ίσα να μαλακώσουν και
να αποκτήσουν ελαστικότητα.
Βάζουμε τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγη από την λιπαρή ουσία που επιλέξαμε
και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά να ροδοκοκκινίσουν τα
περέκ και από τις 2 μεριές.
Σερβίρονται ζεστά!
Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.
αλάτι! Ψημένα στο τζάκι ή στο σατζ και φυλαγμένα σε σκιερό
μέρος για τουλάχιστον ένα χρόνο,αποτελούσαν βασικό
στοιχείο της διατροφής των Ποντίων!
Βάλτε τα στο τραπέζι σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας
γιατί πραγματικά το αξίζουν!!!
Υλικά
περέκ (προψημένα φύλλα,Ποντιακές πίτες)
λιπαρή ουσία της επιλογής σας(βούτυρο ή ελαιόλαδο ή μαργαρίνη)
τυρί φέτα ή κασέρι ή ό,τι άλλη γέμιση σας αρέσει(ακόμη και χορταρικά)
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ένα τα προψημένα φύλλα και τα μουσκεύουμε
να βραχούν καλά χωρίς να γίνουν “λάσπη”.
Αφήνουμε να σταθούν για λίγο ίσα να μαλακώσουν και
να αποκτήσουν ελαστικότητα.
Βάζουμε τη γέμιση που έχουμε επιλέξει.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγη από την λιπαρή ουσία που επιλέξαμε
και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά να ροδοκοκκινίσουν τα
περέκ και από τις 2 μεριές.
Σερβίρονται ζεστά!
Τη συνταγή έφτιαξε και μας έστειλε η φίλη μας Νόπη.
όλα καλά, αλλά.. τα περέκ πως το καλό τα φτιάχνεις;;;; :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτοιμα τα παίρνεις καλή μου τα περέκ.
Υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα Σ/Μ πλέον,
κάποιες φορές τα εχει πάρει το μάτι μου ακόμη
και στη λαϊκή.
Αν ρωτήσεις είναι σίγουρο πως θα τα βρεις.
Καλό απόγευμα από μένα,
Α.