Νόστιμα πικάντικα
κριτσίνια!!!
Μια επαγγελματική συνταγή προσαρμοσμένη στις αναλογίες της κουζίνας μας!!!
Υλικά
250 γρ.λάδι
150 γρ. κρασί
8 γρ. άνηθο
10 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11 γρ. αλάτι
5 γρ. σόδα
10 γρ. αμμωνία
125 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
5 γρ. ρίγανη
2,5 γρ. μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
550 γρ.περίπου αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί(το αλεύρι δεν
το ρίχνουμε όλο από την αρχή,αλλά προσθέτουμε
σταδιακά μέχρι η ζύμη μας να πλάθεται χωρίς να
κολλάει)και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να
ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.
Η συνταγή είναι επαγγελματική και μας την έστειλε
ο πολύ καλός φίλος του blog κ.Χατζηξενοφών.
Μια επαγγελματική συνταγή προσαρμοσμένη στις αναλογίες της κουζίνας μας!!!
Υλικά
250 γρ.λάδι
150 γρ. κρασί
8 γρ. άνηθο
10 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
11 γρ. αλάτι
5 γρ. σόδα
10 γρ. αμμωνία
125 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
5 γρ. ρίγανη
2,5 γρ. μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
550 γρ.περίπου αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί(το αλεύρι δεν
το ρίχνουμε όλο από την αρχή,αλλά προσθέτουμε
σταδιακά μέχρι η ζύμη μας να πλάθεται χωρίς να
κολλάει)και ζυμώνουμε 5-6 λεπτά μέχρι η ζύμη να
ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε κορδόνια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220
βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Φυλάσσουμε σε κουτί μπισκότων.
Η συνταγή είναι επαγγελματική και μας την έστειλε
ο πολύ καλός φίλος του blog κ.Χατζηξενοφών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου