Eξαιρετικά!!!
Υλικά
350 γρ.(περίπου-ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω) αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
3 βανίλιες
218 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο τύπου soft
1 αβγό
μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και τη βανίλια,μέχρι
να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε καλά.
Τέλος,ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με
το baking και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να πάρουμε
μία ζύμη μαλακή,που να μην κολλάει στο μπολ και στα
χέρια μας.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και
αραδιάζουμε σε ταψί.Πατάμε τα κουλουράκια με τον
αντίχειρα,έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα.
Γεμίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα τα
κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
TIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε,εκτός από βερύκοκο,όποια άλλη
μαρμελάδα έχουμε στο σπίτι ή μας αρέσει περισσότερο.
Υλικά
350 γρ.(περίπου-ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω) αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
3 βανίλιες
218 γρ. ζάχαρη
180 γρ. βούτυρο τύπου soft
1 αβγό
μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και τη βανίλια,μέχρι
να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε καλά.
Τέλος,ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με
το baking και ζυμώνουμε με το χέρι,μέχρι να πάρουμε
μία ζύμη μαλακή,που να μην κολλάει στο μπολ και στα
χέρια μας.
Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και
αραδιάζουμε σε ταψί.Πατάμε τα κουλουράκια με τον
αντίχειρα,έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα.
Γεμίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα τα
κουλουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
TIP
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε,εκτός από βερύκοκο,όποια άλλη
μαρμελάδα έχουμε στο σπίτι ή μας αρέσει περισσότερο.
an de valw augo?ta thelw nhstisima
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεύρι για όλες τις χρήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφή-Όπου δε διευκρινίζεται διαφορετικά, το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις.
Διαγραφή