Ονειρεμένη,βελούδινη γεύση!!!
Υλικά
400 ml γάλα ζεστό
4 κ.σ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. KRE TORRE χτυπημένη σε σαντιγί (φυτική σαντιγί)
(τη βρίσκουμε στα ράφια των Σ/Μ μαζί με τις άλλες κρέμες γάλακτος.
Αν δεν την βρείτε,αντικαταστήστε τη με άλλη φυτική σαντιγί ή
με οποιαδήποτε σαντιγί προτιμάτε)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και
καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει χρυσή,
χωρίς όμως να καεί,γιατί θα πικρίζει.
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ!!!
Κρατάμε 5-6 κ.σ από το γάλα σε μικρό μπολ.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα,μέσα στην κατσαρόλα
με την καραμέλα (προσοχή μπορεί να πιτσιλάει!!!).
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσαμε
και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη
που εφάπτεται στην επιφάνειά της,προσθέτουμε μέσα τη
χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής δίνουν 4 μερίδες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω φανταστική
κρέμα και σαν γέμιση σε τούρτα.
Αν σας αρέσει η καραμέλα,θα ενθουσιαστείτε!!!
Υλικά
400 ml γάλα ζεστό
4 κ.σ. ζάχαρη
25 γρ. κορν φλάουρ
250 γρ. KRE TORRE χτυπημένη σε σαντιγί (φυτική σαντιγί)
(τη βρίσκουμε στα ράφια των Σ/Μ μαζί με τις άλλες κρέμες γάλακτος.
Αν δεν την βρείτε,αντικαταστήστε τη με άλλη φυτική σαντιγί ή
με οποιαδήποτε σαντιγί προτιμάτε)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τη ζάχαρη.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και
καραμελώνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει χρυσή,
χωρίς όμως να καεί,γιατί θα πικρίζει.
ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ!!!
Κρατάμε 5-6 κ.σ από το γάλα σε μικρό μπολ.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα,μέσα στην κατσαρόλα
με την καραμέλα (προσοχή μπορεί να πιτσιλάει!!!).
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσαμε
και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη
που εφάπτεται στην επιφάνειά της,προσθέτουμε μέσα τη
χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μπολ και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής δίνουν 4 μερίδες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω φανταστική
κρέμα και σαν γέμιση σε τούρτα.
Αν σας αρέσει η καραμέλα,θα ενθουσιαστείτε!!!
τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα ήθελα να σας ρωτήσω με τι παντεσπάνι συνδιάζεται (λευκό ή σοκολατένιο) και τι άλλη κρέμα μπορώ να συνδιάσω (γιατί η τούρτα μου θέλω να είναι σε 3 επίπεδα .
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είσαι λάτρης της σοκολάτας εννοείται ότι μπορεις να φτιάξεις ενα παντεσπάνι σοκολατένιο και μια ακόμη στρώση με κρέμα σοκολάτας.
Νομίζω πως το αποτέλεσμα θα είναι παραπάνω από εξαιρετικό!!!!
Καλή συνέχεια...
Α.
καλησπέρα ποσα λεπτα περιπου αφήνουμε την ζαχαρη να καραμελωσει???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρο εψαχνα κρεμα καραμελα και το αναλογο παντεσπανι και τα βρηκα εδω καλη μου Αλεξανδρα.Για επικαλυψη τι μπορουμε να βαλουμε ετσι ωστε να δημιουργησουμε ενα ωραιοτατο γλυκο ψυγειου καραμελας,τι θα μπορουσε να του ταιριαξει?ξηροι καρποι?
ΑπάντησηΔιαγραφή