Δεν υπάρχουν λόγια!
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/4 φλιτζανιού(το ίδιο φλιτζάνι που
μετράμε αλεύρι και γιαούρτι)κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τον αβγοδάρτη
τα χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό,
δεν είναι σαν τους λουκουμάδες με μαγιά που ξέρουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Δεν φουσκώνει.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις
κάψει “κόβουμε” κουταλιές με ένα κουτάλι που βουτάμε
πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι.
Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με κανελίτσα
και μπόλικο μέλι!
ΣΗΜ:Αν θέλετε μια διαφορετική “εκδοχή” στους λουκουμάδες σας,
φτιάξτε ένα σιρόπι βράζοντας:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό και
χυμό από 1/2 λεμόνι
Βουτήξτε τους λουκουμάδες μέσα στο χλιαρό σιρόπι για 1 λεπτό.
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/4 φλιτζανιού(το ίδιο φλιτζάνι που
μετράμε αλεύρι και γιαούρτι)κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
ελάχιστο αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και με τον αβγοδάρτη
τα χτυπάμε να ενωθούν.Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό,
δεν είναι σαν τους λουκουμάδες με μαγιά που ξέρουμε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
Δεν φουσκώνει.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε κατσαρόλα και μόλις
κάψει “κόβουμε” κουταλιές με ένα κουτάλι που βουτάμε
πρώτα σε κρύο νερό και τις ρίχνουμε στο λάδι.
Μόλις ροδίσουν τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με κανελίτσα
και μπόλικο μέλι!
ΣΗΜ:Αν θέλετε μια διαφορετική “εκδοχή” στους λουκουμάδες σας,
φτιάξτε ένα σιρόπι βράζοντας:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι νερό και
χυμό από 1/2 λεμόνι
Βουτήξτε τους λουκουμάδες μέσα στο χλιαρό σιρόπι για 1 λεπτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου