Τι βάζω;;;
Τον πατέρα μου και τη μάνα μου βάζω!
Και με sauce!!!
Για να γλιστράει!!!
Υλικά
για τα κεφτεδάκια
750 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
2 αβγά
3-4 κ.σ. νιφάδες βρώμης(κουάκερ)
1-2 κ.σ. ξίδι
1 καπάκι(του μπουκαλιού ούζου) με ούζο
2 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 ½ κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ.κύμινο
½ κ.γ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
αλάτι,πιπέρι
για την πρώτη σάλτσα2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα ζωμό βοδινού(αν έχουμε δικό μας καλύτερα,αλλιώς φτιάχνουμε με μια κούπα νερό βραστό και ½ κύβο βοδινού)
αλατάκι,άσπρο πιπέρι
άνηθο
1/8 κ.γ.μοσχοκάρυδο
για τη δεύτερη σάλτσα90 γρ. τυρι κρεμα
250 ml. κρέμα γάλακτος light
αλάτι,άσπρο πιπερι
άνηθο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.
Πλάθουμε κεφτεδάκι και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους
180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις 2 σάλτσες.
Για την πρώτη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι,
ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό και τα μυρωδικά.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη δεύτερη σάλτσα
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το τυρί κρέμα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος,αλάτι,άσπρο πιπέρι,λίγο άνηθο ή μαϊντανό.
Ενώνουμε τις δύο σάλτσες και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια!
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
Τον πατέρα μου και τη μάνα μου βάζω!
Και με sauce!!!
Για να γλιστράει!!!
Υλικά
για τα κεφτεδάκια
750 γρ.κιμά μοσχαρίσιο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ξερά κρεμμύδια στον τρίφτη
2 αβγά
3-4 κ.σ. νιφάδες βρώμης(κουάκερ)
1-2 κ.σ. ξίδι
1 καπάκι(του μπουκαλιού ούζου) με ούζο
2 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 ½ κ.σ. ρίγανη ξερή
1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γ.κύμινο
½ κ.γ. σόδα φαγητού
1/2 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
αλάτι,πιπέρι
για την πρώτη σάλτσα2 κ.σ.βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα ζωμό βοδινού(αν έχουμε δικό μας καλύτερα,αλλιώς φτιάχνουμε με μια κούπα νερό βραστό και ½ κύβο βοδινού)
αλατάκι,άσπρο πιπέρι
άνηθο
1/8 κ.γ.μοσχοκάρυδο
για τη δεύτερη σάλτσα90 γρ. τυρι κρεμα
250 ml. κρέμα γάλακτος light
αλάτι,άσπρο πιπερι
άνηθο ή μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη νύχτα.
Πλάθουμε κεφτεδάκι και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω στους
180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις 2 σάλτσες.
Για την πρώτη.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το αλεύρι,
ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό και τα μυρωδικά.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη δεύτερη σάλτσα
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το τυρί κρέμα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος,αλάτι,άσπρο πιπέρι,λίγο άνηθο ή μαϊντανό.
Ενώνουμε τις δύο σάλτσες και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια!
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
καλησπερα μπορω να αντικαταστησω το κουακερ με παξιμαδι?
ΑπάντησηΔιαγραφή