Τέλειο φαγάκι!!!!
Υλικά
πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
έτοιμη σάλτσα κιμά(αυτή που βάζουμε στα μακαρόνια)
σάλτσα μπεσαμέλ
κεφαλοτύρι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε
μια στρώση πατάτες και αλατίζουμε.
Βάζουμε από πάνω τον κιμά,όπως τον φτιάχνουμε
για τη μακαρονάδα μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Συνολικά θα έχουμε 3 στρώσεις πατάτας.
Μην ξεχνάτε να αλατίζετε κάθε φορά τις πατάτες.
Τελειώνουμε με κιμά.Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ
και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο,
ανάλογα πάντα βέβαια με το φούρνο.
Το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος
ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας να ροδίσει το
φαγητό και από πάνω!
Υλικά
πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
έτοιμη σάλτσα κιμά(αυτή που βάζουμε στα μακαρόνια)
σάλτσα μπεσαμέλ
κεφαλοτύρι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε
μια στρώση πατάτες και αλατίζουμε.
Βάζουμε από πάνω τον κιμά,όπως τον φτιάχνουμε
για τη μακαρονάδα μας.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές.
Συνολικά θα έχουμε 3 στρώσεις πατάτας.
Μην ξεχνάτε να αλατίζετε κάθε φορά τις πατάτες.
Τελειώνουμε με κιμά.Στρώνουμε από πάνω την μπεσαμέλ
και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς
περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο,
ανάλογα πάντα βέβαια με το φούρνο.
Το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος
ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας να ροδίσει το
φαγητό και από πάνω!
Πολύ νόστιμο και κάτι διαφορετικό θα έλεγα. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήφανταστικό φαγητό. Δοκιμάστέ το.
ΑπάντησηΔιαγραφή