Ακόμη και αν δε σας αρέσει ο
ανανάς,αξίζει
να το δοκιμάσετε!!!
Υλικά
για την καραμέλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένη
για το μείγμα του κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
58 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
50 γρ. σκόνη αμύγδαλου
4 μεγάλα αβγά
2-3 βανίλιες
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ.αλάτι
3/4 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Τα βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και
σχηματιστούν φούσκες στην επιφάνεια του μείγματος.
Από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη δεν ακατεύουμε ξανά το μείγμα.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.και ύψος 10 εκ.
Αραδιάζουμε πάνω από την καραμέλα τις φέτες του ανανά.
Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια,τη σκόνη του αμύγδαλου,το αλάτι
και το baking σε μπολ.
Χτυπάμε με το μίξερ σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη
να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας καλά μετά από κάθε
προσθήκη.
Βάζουμε στο μείγμα τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος εναλλάξ
σε 2 δόσεις χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αδειάζουμε το κέικ μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς
για περίπου 55-60 λεπτά,δοκιμάζοντας πάντα με μια
οδοντογλυφίδα για να δούμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε!
να το δοκιμάσετε!!!
Υλικά
για την καραμέλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα ανανά στραγγισμένη
για το μείγμα του κέικ
1 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
58 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
50 γρ. σκόνη αμύγδαλου
4 μεγάλα αβγά
2-3 βανίλιες
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κ.γ.αλάτι
3/4 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Τα βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και
σχηματιστούν φούσκες στην επιφάνεια του μείγματος.
Από τη στιγμή που θα λιώσει η ζάχαρη δεν ακατεύουμε ξανά το μείγμα.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.και ύψος 10 εκ.
Αραδιάζουμε πάνω από την καραμέλα τις φέτες του ανανά.
Ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια,τη σκόνη του αμύγδαλου,το αλάτι
και το baking σε μπολ.
Χτυπάμε με το μίξερ σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη
να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά χτυπώντας καλά μετά από κάθε
προσθήκη.
Βάζουμε στο μείγμα τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος εναλλάξ
σε 2 δόσεις χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Αδειάζουμε το κέικ μέσα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς
για περίπου 55-60 λεπτά,δοκιμάζοντας πάντα με μια
οδοντογλυφίδα για να δούμε αν το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου