Δροσερό και αέρινο…κάτι σαν
όνειρο!!!
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ. άχνη
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη
λίγη άχνη για το πασπάλισμα και για την πετσέτα που θα βάλουμε το παντεσπάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά,
ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.
Ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω,
προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα και τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε σε ταψί 32x27 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και
στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,περίπου 10-
15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και το αναποδογυρίζουμε
επάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας,την οποία έχουμε στο μεταξύ
πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.Ξεκολλάμε τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι και αφήνουμε
στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το παντεσπάνι.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε μέσα την
κρύα κρέμα.
Τυλίγουμε,αφαιρώντας βέβαια την πετσέτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη.
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
100 γρ. άχνη
50 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
20 γρ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα λεμόνι
για την κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. ζάχαρη
λίγη άχνη για το πασπάλισμα και για την πετσέτα που θα βάλουμε το παντεσπάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη
και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά,
ενσωματώνοντάς τα στο μείγμα.
Ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω,
προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα και τη μαρέγκα.
Αδειάζουμε σε ταψί 32x27 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και
στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,περίπου 10-
15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και το αναποδογυρίζουμε
επάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας,την οποία έχουμε στο μεταξύ
πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη.Ξεκολλάμε τη λαδόκολλα.
Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι και αφήνουμε
στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστεί το παντεσπάνι.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε μέσα την
κρύα κρέμα.
Τυλίγουμε,αφαιρώντας βέβαια την πετσέτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη.
Τοσο δροσερο και νοστιμο...!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εμεινε ουτε ενα ψιχουλακι..χεχε
Ελενη