Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Γλυκάκι……“γάλακτος”!!!

Συνταγές..6
Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο

για το πασπάλισμα
άχνη και κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα  το γάλα,τη ζάχαρη,
το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και βράζουμε
το μείγμα,ανακατεύιντας μέχρι να δέσει
ελαφρά η κρέμα.

DSCN4732

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
και τα αβγά αφού τα χτυπήσουμε πρώτα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

DSCN4734

DSCN4735

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά.

DSCN4737

DSCN4739

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα!

DSCN4761

Πηγή:cook book

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλή, απλά έβαλα περισσότερο σιμιγδάλι για να γίνει πιο σφιχτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραία έγινε! Έβαλα λευκή αντί για καστανή ζάχαρη και τη μισή ποσότητα της! Η καστανή έχει την ίδια γλύκα γιατί δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ; Δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά ! Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ιωάννα μου.
      Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.

      Η καστανή ζάχαρη έχει την ίδια γλύκα απλά δίνει την αίσθηση του πιο"καραμελέ"στα γλυκά που τη βάζεις.
      Δεν ξέρω πως αλλοιώς να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς πως είναι!!

      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      Α.

      Διαγραφή
  3. Γλυκακι..'γαλακτος'..γλυκακι..'φανταστικο' Αλεξανδρα μου!!
    Πολυ χρησιμη η πιο πανω πληροφορια για την καστανη ζαχαρη!Ευχαριστουμε πολυ!

    Να εχεις μια γλυκια ημερα..τοσο γλυκια οσο η γαλατοπιτα σου!! :-)

    Με εκτιμηση
    Εβιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γαλατοπιτα τουτη...μεγαλο HIT!!!!!
    Και αν δεν εχεις και φυλλα,οπως εγω,ειναι η καλυτερη λυση!!
    Και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!
    Φιλακια,Α/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι αντί για σιμιγδάλι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή