Γλυκάκι……“γάλακτος”!!!
Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο
για το πασπάλισμα
άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη,
το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και βράζουμε
το μείγμα,ανακατεύιντας μέχρι να δέσει
ελαφρά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
και τα αβγά αφού τα χτυπήσουμε πρώτα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα!
Πηγή:cook book
Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα
400 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
4 αβγά
150 γρ. βούτυρο
για το πασπάλισμα
άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη,
το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και βράζουμε
το μείγμα,ανακατεύιντας μέχρι να δέσει
ελαφρά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο
και τα αβγά αφού τα χτυπήσουμε πρώτα.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 45 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα!
Πηγή:cook book
Είναι τέλειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή, απλά έβαλα περισσότερο σιμιγδάλι για να γίνει πιο σφιχτή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία έγινε! Έβαλα λευκή αντί για καστανή ζάχαρη και τη μισή ποσότητα της! Η καστανή έχει την ίδια γλύκα γιατί δεν εχω χρησιμοποιήσει ποτέ; Δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά ! Ιωάννα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ιωάννα μου.
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή.
Η καστανή ζάχαρη έχει την ίδια γλύκα απλά δίνει την αίσθηση του πιο"καραμελέ"στα γλυκά που τη βάζεις.
Δεν ξέρω πως αλλοιώς να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς πως είναι!!
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Α.
Γλυκακι..'γαλακτος'..γλυκακι..'φανταστικο' Αλεξανδρα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ χρησιμη η πιο πανω πληροφορια για την καστανη ζαχαρη!Ευχαριστουμε πολυ!
Να εχεις μια γλυκια ημερα..τοσο γλυκια οσο η γαλατοπιτα σου!! :-)
Με εκτιμηση
Εβιτα
Εβίτα μου,ΠΟΛΥ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΔιαγραφήΑ.
Η γαλατοπιτα τουτη...μεγαλο HIT!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αν δεν εχεις και φυλλα,οπως εγω,ειναι η καλυτερη λυση!!
Και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!
Φιλακια,Α/Μ
mporoume na valoume xontro simigdali?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, Μαρία μου μπορούμε.
ΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Α.
Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι αντί για σιμιγδάλι ?
ΑπάντησηΔιαγραφή