ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ!!!
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 1/2 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 baking powder (20 γρ.ή 2 κ.σ.)
1 κ.σ. κανέλα
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και την κανέλα.Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Τέλος,προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να καλυφθούν
με το μείγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x26 εκ. και στρώνουμε
όμορφα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια,σκέτο ή
πασπαλισμένο με άχνη.Ταιριάζει φανταστικά και με σαντιγί!!!
ΣΗΜ:Το μείγμα του κέικ θα σας φανεί αρκετά σφιχτό,όμως έτσι πρέπει να είναι.
Υλικά
4 αβγά
1 κούπα σπορέλαιο
2 1/2 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 baking powder (20 γρ.ή 2 κ.σ.)
1 κ.σ. κανέλα
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking και την κανέλα.Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Τέλος,προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα να καλυφθούν
με το μείγμα.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x26 εκ. και στρώνουμε
όμορφα την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια,σκέτο ή
πασπαλισμένο με άχνη.Ταιριάζει φανταστικά και με σαντιγί!!!
ΣΗΜ:Το μείγμα του κέικ θα σας φανεί αρκετά σφιχτό,όμως έτσι πρέπει να είναι.
τέλειο!μείωσα τη ζάχαρη και πρόσθεσα σταφίδες και καρύδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφροδίτη.
Καποιοι δε βαζουν μυαλο Αλεξανδρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧειμωνα-καλοκαιρι, ο κοσμος λες κ πρεπει να γυρναει γυρω απο τα μηλα..
Τα παραμελησα, ομολογω, για καποιο διαστημα με τη μαρμελαδα φραουλα, τα παγωτα σου (αλλο τεραστιο κεφαλαιο αυτο), το κεικ με τα κερασια σου..αλλα χθες δεν αντεξα κ εφτιαξα το συγκεκριμενο! Μια υπεροχη χειμωνιατικη μυρωδια κ μελαγχολια μου ηρθε!! Κ τοσοοοοο αφρατο!! Να θες να χωσεις το δαχτυλακι μεσα!!
Να εισαι καλα για την τοσο υπεροχη συνταγη!
Σε φιλω πολυ!!
Εβιτα
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΕΙΚ!!! ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!! ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να βάλω ελαιόλαδο αντί για σπορέλαιο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε όλες τις συνταγες μπορούμε αντι για σπορελαιο να αντικαταστήσουμε με ιση ποσοτητα από ελαιόλαδο αρκει αυτό να είναι ελαφρυ για να μην αφηνει εντονη επιγευση όταν καταναλώνουμε το γλυκό!!!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία
Α.
Καλησπερα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εκανα το κεικ και ηταν πραγματικα εξαιρετικο!!!Αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν θα μπορουσα να βαλω αλευρι ολικης αλεσης και καστανη ζαχαρη την επομενη φορα?