Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Πολπέτες με κρύα σάλτσα πάπρικας

Καταπληκτικό!!!

DSCN1682
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες τριμμένες στον ρεντέ(στραγγισμένες πάρα πολύ καλά)
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι,ρίγανη
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για την κρύα σάλτσα
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 ώριμη ντομάτα
6 λιαστές ντομάτες από βάζο
λίγες ελιές Καλαμών σε φετάκια
λίγο αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά και την τριμμένη και πολύ καλά
στραγγισμένη πατάτα μέσα σε μπολ.

DSCN1670

DSCN1671

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

DSCN1673

Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στο μπολ και το δυόσμο.

DSCN1674

DSCN1675

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε σουτζουκάκια.

DSCN1676

Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και
τηγανίζουμε τις πολπέτες μας.

DSCN1679

Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα βάζουμε
μέσα στο μούλτι.
 
DSCN1680

Τα χτυπάμε να γίνουν μια λεία σάλτσα.

DSCN1681

Σερβίρουμε τις πολπέτες μαζί με τη σάλτσα.
Για να κάνουμε τη σάλτσα πιο πικάντικη,προσθέτουμε,αν θέλουμε,μέσα στα
υλικά και λίγο σκορδάκι.

DSCN1687

1 σχόλιο:

  1. Αναφέρεστε στους κυπριακούς αγαπημένους κεφτέδες.
    Τους συνοδεύω με γιαούρτι η τζατζίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή