Μια γλυκιά λιχουδιά από την κεντρική Ευρώπη!
Δοκιμάστε τη,θα ενθουσιαστείτε…
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1 αβγό
120 γρ. ζάχαρη
180 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ.
Ζυμώνουμε να πάρουμε μια ζύμη ενιαία.Την αφήνουμε
για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια την ανοίγουμε,σε ελαφρά αλευρωμένη
επιφάνεια,σε λεπτό φύλλο.
Κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους.
Στολίζουμε τα μπισκοτάκια μας όπως μας αρέσει,με γλάσο ρουαγιάλ ή ζαχαρόπαστα.
Μπορούμε ακόμη να τα περάσουμε με λίγο ασπράδι αβγού χτυπημένο
ελαφρά και να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη γκρανουλέ ή χρωματιστές
τρούφες.
Πηγή :Αρμονία
Δοκιμάστε τη,θα ενθουσιαστείτε…
Υλικά
250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1 αβγό
120 γρ. ζάχαρη
180 γρ. μαργαρίνη
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ.
Ζυμώνουμε να πάρουμε μια ζύμη ενιαία.Την αφήνουμε
για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.
Στη συνέχεια την ανοίγουμε,σε ελαφρά αλευρωμένη
επιφάνεια,σε λεπτό φύλλο.
Κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους.
Στολίζουμε τα μπισκοτάκια μας όπως μας αρέσει,με γλάσο ρουαγιάλ ή ζαχαρόπαστα.
Μπορούμε ακόμη να τα περάσουμε με λίγο ασπράδι αβγού χτυπημένο
ελαφρά και να τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη γκρανουλέ ή χρωματιστές
τρούφες.
Πηγή :Αρμονία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου