Ένα επιδόρπιο,που φτιάχνω εδώ και χρόνια.
Πολύ νόστιμο,αλλά κυρίως πολύ υγιεινό.
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
μέλι(ανάλογα με το γούστο μας)
δαμάσκηνα
1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
5-6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο
15-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια της κομπόστας σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας να στραγγίσουν.
Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε κυβάκια.\
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι,με την ποσότητα του μελιού που μας αρέσει.
Προσθέτουμε τα καρύδια,τα κομμάτια της κομπόστας και τα
δαμάσκηνα,αφού τα κόψουμε το καθένα σε 2 ή 3 κομμάτια.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και αδειάζουμε σε ποτήρια παγωτού.
Εάν θέλουμε περιχύνουμε με επιπλέον μέλι και στολίζουμε με μισά καρύδια.
Πολύ νόστιμο,αλλά κυρίως πολύ υγιεινό.
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
μέλι(ανάλογα με το γούστο μας)
δαμάσκηνα
1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα
5-6 κομμάτια κομπόστα ροδάκινο
15-20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια της κομπόστας σε απορροφητικό χαρτί
κουζίνας να στραγγίσουν.
Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε κυβάκια.\
Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι,με την ποσότητα του μελιού που μας αρέσει.
Προσθέτουμε τα καρύδια,τα κομμάτια της κομπόστας και τα
δαμάσκηνα,αφού τα κόψουμε το καθένα σε 2 ή 3 κομμάτια.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και αδειάζουμε σε ποτήρια παγωτού.
Εάν θέλουμε περιχύνουμε με επιπλέον μέλι και στολίζουμε με μισά καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου